B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Nutela kolač

autor: Gomex | 03.02.2022
Nutela kolač

Ljubiteljima poslastica i brzih recepata donosimo nešto izuzetno! U pitanju je “Nutela kolač” koji, osim omamljujućeg ukusa i mirisa, nudi i neverovatnu lakoću pripreme.

Oni koji su tokom praznika preterivali sa slatkišima, pa sad skidaju kilograme, ovaj recept mogu sačuvati “za kasnije”… Možda bi proslava povodom završetka dijete mogla da bude uveličana upravo ovim provereno sjajnim kolačem! Priprema je jednostavna i za taj deo vam neće biti potrebno više od 15-20 minuta.

Nutela kolač

Sastojci: 

300g mlevenog keksa, 70g maslaca, 30g neskvika, 100ml mleka, 400g krem sira, 50g šećera u prahu, 500ml slatke pavlake, 200g nutele

Za glazuru:

100g mlečne čokolade, 50g crne čokolade, 150ml slatke pavlake

Priprema: 

Pomešajte keks i neskvik, pa dodajte poluotopljen maslac. Nalijte mleko i izmešajte. Na tacnu stavite obruč 25x25cm (a može i sve da se stavi u dublju tepsiju). Istresite smesu od keksa i utisnite rukom. Stavite u frižider dok filovi ne budu gotovi. Umutite krem sir i šećer u prahu. Posebno umutite slatku pavlaku. Spojite oba dela i izmutite mikserom, a zatim sjedinite lopaticom ili žicom. Na sloj keksa poravnajte pola umućenog fila. U drugu polovinu dodajte otopljenu nutelu (otapate je u mikrotalasnoj ili držeći teglu u vrućoj vodi). Nanesite ceo fil sa nutelom na beli fil i poravnajte. Za glazuru izlomite čokoladu, koju ćete preliti vrelom slatkom pavlakom i mešati dok se ne dobije fina svetlo braon glazura. Prelijte preko kolača tako što sipate na lopaticu ili kašiku, ne direktno na kolač, kako ne biste napravili rupu na filu.