B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Mediteranska pasta

autor: Gomex | 04.06.2020
Mediteranska pasta

Bilo na roštilju, bilo u konzervi, tunjevina je izuzetno zdrava namirnica. Bogata je hranljivim sastojcima, jer sadrži minerale poput kalijuma, selena i magnezijuma.

Takođe sadrži velike količine vitamina kompleksa B i omega-3 masne kiseline, koje su od ključnog značaja za zdravu ishranu. Tunjevina smanjuje simptome depresije, jača imunološki sistem, štiti srce, poboljšava zdravlje mozga i ublažava bolove u zglobovima.

Postoji svakako veliki broj „brzinskih“ recepata u kojima je ona glavni sastojak. Ručak sa tunjevinom često je moguće pripremiti i za manje od pola sata.

Mediteranska pasta-Recept

Potrebni sastojci:

500g makarona, 500ml pasiranog paradajza, 2 konzerve tunjevine, 200g zelenih maslina bez koštice, 1 crveni luk, 4 čena belog luka, maslinovo ulje, origano, bosiljak, peršun, biber, so, parmesan

Priprema:

U šerpi propržite seckani crveni luk na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk. Čim beli luk zamiriše, dodajte seckane masline i paradajz. Zatim dodajte oceđenu tunjevinu, origano, bosiljak, seckani peršun, biber i so po ukusu. Sačekajte da preliv proključa, potom ga sklonite sa šporeta. 

Makarone skuvajte u posoljenoj vodi, procedite i spojite sa prelivom. Sipajte pastu u tanjire, pospite parmezanom i poslužite. Ovo jelo obično se služi uz začinjenu zelenu salatu, a u vreme posta, iz recepta se izostavlja parmezan.