B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Dimljena plećka sa krompirom iz rerne

autor: Gomex | 07.05.2020
Dimljena plećka sa krompirom iz rerne

Srbija je poznata kao zemlja u kojoj se dobro jede. Kod nas je svaki zalogaj bitan, a ponekad nam znači i da to što pravimo bude spremno brzo i bez previše muke.

Ovo jelo je idealan nedeljni ručak

Osim toga, može da bude pogodno i kada očekujete goste, a nemate previše vremena za pripremu gozbe. Ukoliko vam se dogodi da ne znate šta ćete da spremate ili vam možda nedostaje kulinarskih veština, pokušajte da ipak ne poručite picu ili neku drugu vrstu gotovog jela. Predlog koji vam nudimo ne zahteva ni previše vremena, ni veštine, a možda vam se i nakon ove priče otvori apetit.

Recept za dimljenu plećku sa krompirom iz rerne

Potrebni sastojci:

1kg dimljene svinjske plećke, 1kg krompira, 3-4 glavice crnog luka, 1 kašičica vegete, biber, pola kašičice crvene paprike, 5-6 kašika maslinovog ulja

 

Priprema: 

Plećku je potrebno oprati, preseći na pola, pa staviti u sud i preliti vodom, a zatim kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta. Uključite rernu i podesite temperaturu na 200 stepeni. Krompir i crni luk oljuštite, operite, pa krompir isecite na krugove debljine oko 1 cm. Ako se koristi beli krompir, možete ga peći zajedno sa ljuskom (samo ga operite pre toga). Jedan veći pleh obložite papirom za pečenje i ubacite krompir i crni luk.

Posolite, pobiberite, pospite crvenom paprikom i prelijte sa nekoliko kašika ulja. Dobro sve promešajte i rasporedite ravnomerno po plehu.

Stavite da se peče na 200 stepeni, a nakon 25 minuta izvadite iz rerne. Sada krompir i crni luk rasporedite sa obe strane pleha i u sredini napravite mesta za plećku. Barenu plećku izvadite iz vode, stavite u sredinu pleha i prelijte sa nekoliko kašika ulja. Vratite sve u rernu i pecite oko 15 minuta. Na kraju, kada se plećka blago zapeče i krompir bude rumen, izvadite pleh iz rerne i dok je jelo još toplo, poslužite uz sos od paradajza, salatu od krastavaca, ili po vašoj želji.