Da bi vaša praznična trpeza ove godine bila jedinstvena i neodoljiva, potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo slobodnog vremena.
Pred vama je recept za kolač koji se pravi jednostavno, u jednom dahu!
Sastojci:
Dve manje šolje brašna, pola kašičice soda bikarbone, tri kašičice kakao praha, dve kašičice praška za pecivo, šolja šećera, 150g čokolade za kuvanje, lešnik krem (okvirno 8 kašičica), šolja mleka, jedno jaje, trećina šolje ulja, kašičica ekstrakta vanile.
Priprema:
Brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer umutite da se sjedine. U drugoj posudi umutite toplo mleko, sitno iseckanu čokoladu da se istopi, pa dodajte jaje, ulje, vanilu i sve umešajte. Tečne sastojke dodajte u brašno i mešajte dok ne dobijete glatku masu. U posudu za mafine naređajte korpice i sipajte po dve kašike smese (oko 16 mafina) i potom dodajte u svaku po pola kašike lešnik krema (ili više, po vašem izboru). Ostatak smese ravnomerno rasporedite preko krema na svaki mafin. Na vrh možete staviti rendanu čokoladu ili komadiće čokolade ako vam je ostalo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta na 200 stepeni.