B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Čokoladni kolač

autor: Gomex | 02.04.2020
Čokoladni kolač

Čar dobrog slatkiša je u jednostavnoj pripremi i kvalitetnim namirnicama, a vaše je samo da sledite recept.

Čokoladni kolač-Recept

Potrebni sastojci:

150g šećera, 275g čokolade za kuvanje, 175g maslaca, 2 kašike esencije vanile, 5 jaja, 40g brašna, mrvica soli, šećer u prahu.

Način pripreme:

Izlomiti čokoladu, maslac narezati na kockice i staviti ih u posudu zajedno sa šećerom... Napomena: od izdvojene količine šećera, 3 kašičice sačuvati za šlag od belanaca. Na laganoj vatri otopiti namirnice. Polako ohladiti na sobnoj temperaturi i dodati esenciju vanile. U prohlađenu smesu dodavati žumanca (jedno po jedno) i umutiti mikserom. Polako umešati prosejano brašno. Posebno umutiti belanca sa mrvicom soli i pred kraj im dodati 3 kašičice šećera. Izmiksati ih u sjajnu i čvrstu smesu. U čokoladnu smesu umutiti 1/3 šlaga od belanaca, potom ostatak dodavati lagano. Smesu istresti u okruglu tepsiju sa obručem, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Lagano prodrmati tepsiju da se površina izravna i da se oslobodi višak vazduha iz smese. Kolač peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 160 stepeni, 35-45 minuta. Dodirnuti površinu i ako se lagano vrati natrag – kolač je pečen. Izvaditi nakon par minuta i ohladiti. Hladan kolač posuti šećerom u prahu.