Ponekad je za uživanje dovoljno svega nekoliko sastojaka…
U vremenu brzih promena dnevnih rasporeda i povećanog broja obaveza koje je pred nama, kao što su nova školska godina i poslovne dužnosti, birajte jednostavne recepte za trenutke uživanja. Uživajte u jednostavnim stvarima punog ukusa!
Brzinska torta koju vam preporučujemo je meka, kremasta i lagana, a proces pripreme je toliko jednostavan da taj zadatak bez brige možete prepustiti i deci… Ukus je takav da ćete ga zavoleti već na prvi zalogaj!
Sastojci:
750g četvrtastog keksa, 1l mleka, 6 kašika šećera, 2 kesice pudinga od vanile, 250g margarina, 2 kesice šlaga
Priprema:
Skuvajte 2 pudinga sa 700ml mleka i šećerom (po ukusu). Kada se ohladi, u puding umutite margarin. Na veću tacnu ili tepsiju poređajte keks koji ste prethodno umočili u mlako mleko, a zatim preko keksa stavite fil. Isti postupak ponovite još 2 puta. Završite tako da keks bude gore. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice, ukrasite tortu po želji i ostavite u frižideru da se ohladi.