B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Brza riblja čorba

autor: Gomex | 02.12.2021
Brza riblja čorba

Riblja čorba, kafanska ili alaska? Podeljena su mišljenja. Ovo je jelo za prave gurmane. Možda ste čuli da je za pravu čorbu potrebno provesti i po nekoliko sati u kuhinji. Međutim, to uopšte ne mora da bude tako. Odličnu čorbu možete napraviti prilično brzo.

U hladnim zimskim danima, topla čorba je jedno od najboljih rešenja... Za spremanje ove čorbe potrebno vam je svega nekoliko sastojaka koje možda već imate u svojoj kuhinji. Za sve kojima nedostaje vremena, a žele da okuse nešto toplo, “na kašiku” - brza riblja čorba je idealan izbor.

Brza riblja čorba

Sastojci: 

1 šargarepa, 3 čena belog luka, parče celera, nekoliko listova lovora, kesica začina za riblju čorbu, 2 konzerve tunjevine u komadima, malo seckanog peršuna

Priprema: 

Jednu šargarepu, jedan crni luk, 3 čena belog luka i parče celera iseckajte sitno, ali nemojte mleti u kuhinjskim aparatima da bi se zadržala tekstura povrća. Sa listovima lovora kuvajte u 2l vode. Kad je povrće dobro skuvano, pojačajte vatru i dodajte kesicu gotovog začina za riblju čorbu da se dobro razmuti. Nakon nekoliko minuta dodajte dve konzerve tunjevine i seckani peršun.