Za razliku od kuvanja, prženja i pečenja u rerni, grilovanjem u posebnom gril tiganju povrće će zadržati sve vitamine i minerale…
Gibanica je pita sa sirom čiji se sastojci i količina određuju po želji. Ona je znak prepoznavanja ovih prostora i nezaobilazna kulinarska ponuda Srbije.
Kolač koji je nekada bio redovan deo praznične i slavske trpeze sada je pomalo zaboravljen, ali je i dalje jednako ukusan. Podsetite se rolata sa krem bananicama uz recept koji vam donosimo!
Brz i jednostavan doručak u čaši zadovoljiće vašu želju za zdravim i slatkim zalogajem. Srećom, priprema uopšte nije zahtevna.
Za praznike, osim što uživamo u ukusnoj trpezi, provodimo vreme sa najmilijima, a kada je cela porodica na okupu, šteta je da se posle ručka ne pojede i desert kom je nemoguće odoleti!
Ove štangle predstavljaju jednostavan desert u kome će uživati svi, a posebno ljubitelji suvih smokava. Možete ga pripremiti u bilo koje doba godine.
Brza jela koja se mogu poslužiti u svim prilikama su uvek poželjna, a za recept koji vam predstavljamo trebaće vam svega nekoliko sastojaka…
Jedno od večitih pitanja je ko bolje kuva - muškarci ili žene? Muškarci se uglavnom specijalizuju za nekoliko omiljenih jela ili se zadrže na pripremi roštilja koji se iz nekog razloga smatra “muškim poslom”…
Ako ste nekada bili u dilemi da li da pojedete kolač ili ipak popijete čašu vina, sada nećete imati tih nedoumica, jer ovaj recept predstavlja kombinaciju pomenutih...
Ljubiteljima poslastica i brzih recepata donosimo nešto izuzetno! U pitanju je “Nutela kolač” koji, osim omamljujućeg ukusa i mirisa, nudi i neverovatnu lakoću pripreme.
Boranija je niskokalorična, ali bogata biljnim vlaknima i proteinima. Samo jedna šolja ovog povrća sadrži dovoljno proteina za čitav dan.
Zimska trpeza i praznici sa sobom obavezno nose i podvarak. Recepata za ovo jelo ima na desetine, ali su uvek najbolji oni najjednostavniji...
Salate su rado viđene na svakoj trpezi, bilo da je u pitanju porodično okupljanje, praznik ili porodični ručak. Bez obzira kakve volite, uvek možete potražiti dodatnu inspiraciju.
Riblja čorba, kafanska ili alaska? Podeljena su mišljenja. Ovo je jelo za prave gurmane. Možda ste čuli da je za pravu čorbu potrebno provesti i po nekoliko sati u kuhinji. Međutim, to uopšte ne mora da bude tako.
Na ovim prostorima, ruska salata se obično vezuje za prazničnu trpezu. Međutim, pravi ljubitelji svakako neće sebi dopustiti da samo jednom godišnje uživaju u ukusu koji ih privlači…
Ren je višegodišnja zeljasta biljka koja vodi poreklo sa Mediterana i iz zapadne Azije. Za ishranu se koristi podzemno stablo, odnosno koren. Upotrebljava se kao začin i dodatak jelima, ali i u medicinske svrhe...
Kvalitetan obrok jedan je od glavnih recepata za sreću. Još kad ga pripremite brzo i jednostavno, zadovoljstvo je potpuno!
Paprika je toliko zastupljena u jelovniku svih balkanskih naroda da je pravo čudo kako je do sada nisu zaštitili kao „nacionalno dobro od visokog značaja”.
Čokoladna torta bez kora je idealna ukoliko očekujete goste, jer je prilično izdašna, a ne zahteva pečenje kora, te ni priprema ne oduzima previše vremena.
U vremenu brzih promena dnevnih rasporeda i povećanog broja obaveza koje je pred nama, kao što su nova školska godina i poslovne dužnosti, birajte jednostavne recepte za trenutke uživanja.