B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Trimerom protiv grubog korova

autor: Gomex | 21.05.2020
Trimerom protiv grubog korova

Obično se kaže kosilica ili „trimer”, mada su ovo veoma različiti alati te im je i osnovna namena potpuno različita. Jedino zajedničko im je to što su namenjeni za uređenje travnatih površina ali potpuno različitih konfiguracija.

Trimeri za travu su, u osnovi, namenjeni za održavanje zapuštenih površina, sa raznorodnim i visokim i zadebljalim korovom, neravnih površina, delova dvorišta koji su ispresecanim stazama sa povišenim bankinama i drugim preprekama, vrtnih oaza zagrađenim dekorativnim kamenjem ili košenje velikih površina na zakrivljenim padinskim delovima gde nam ovaj uređaj lako može zameniti klasičnu ručnu kosu. Jenostavno rečeno za prostore na kojima nam klasična kosilica postaje neupotrebljiva.

Trimer ili kosilica?

Oni koji održavaju velike travnate površine, odavno su shvatili da je najbolja kombinacija za ovakve situacije kombinacija kvalitetne kosilice i adekvatnog trimera. Odmah nakon završetka košenja ravnih površina, uzimamo trimer kojim završavamo sve teško dostupne uglove dvorišta, čime zaokružujemo savršenu sliku uređenog dvorišta ili vikendice. U paketima savremenih trimera dobijamo set sa nožem, namenjen za zadebljao korov na ravnim površinama i glavu sa silkom za manje dostupna mesta.

U proleće travu bi trebalo kositi 2 puta nedeljno, a tokom leta 2 puta mesečno!