B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Super trikovi sa praškom za veš

autor: Gomex | 04.03.2021
Super trikovi sa praškom za veš

Deterdžent za veš, bio on tečni ili praškasti, možete da koristite za razne namene... Ipak, koristite malu količinu i blaži rastvor.

Za skidanje fleka

Tragovi od trave ili krvi na odeći mogu se prethodno obraditi deterdžentom za veš. Sipajte tečni deterdžent direktno na fleku, pa nežno protrljajte tkaninu četkicom za zube sa mekanim vlaknima. Nakon toga, operite odeću kao i obično.

Višenamensko sredstvo za čišćenje 

Pomešajte 1/3 šoljice varikine, dodajte oko 4 litra vode i jednu kašiku deterdženta za veš u prahu. Ovu mešavinu možete iskoristiti i da prebrišete zidove, kupatilo, kao i niz drugih površina u stanu.

Za otčepljivanje odvoda

Pre nego što pozovete vodoinstalatera zbog začepljenog odvoda, sipajte 1/4 šoljice tečnog deterdženta, a potom prelijte sa 4 do5 litara kipuće vode. Vrela voda i deterdžent trebalo bi da otpuše odvod.

Pranje automobila

Prašak za veš odlično će očistiti prljavštinu sa vašeg automobila, samo pazite da ga ne koristite previše. Dovoljna je jedna kašičica na kantu vode. Vodite računa da koristite blagi rastvor, kako se ne bi oštetio lak na automobilu.

Za presvlake i tepihe

Logično je da deterdžent koji je dizajniran da skida fleke sa odeće ima isti učinak i na presvlake na nameštaju ili tepih. Nanesite malo suvog deterdženta na fleku, pa ga nežno istrljajte vlažnom krpom da uđe u mrlju. Ostavite da deluje 5 do 10 minuta, a potom isperite.

Pranje podova

Enzimi iz deterdženta za veš odlično će očistiti podove. Upotrebite kašičicu deterdženta na kantu vode i obavezno dobro ocedite mop ili krpu, pre nego što počnete da brišete pod.