B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Sirće kao kućni pomoćnik

autor: Gomex | 09.09.2021
Sirće kao kućni pomoćnik

Zapušila vam se sudopera? Vaša kanta za smeće širi neprijatan miris? Odeća koja vam hitno treba je izgužvana, a nemate peglu pri ruci? Rešenje za sve ove probleme je jednostavno. Iskoristite sirće!

Otpušavanje sudopere

Kada voda ne odlazi iz vaše sudopere, pokušajte sa ovim jednostavnim trikom. U sudoperu sipajte pola čaše praška za pecivo i čašu sirćeta. Ovo će izazvati reakciju u vidu penušanja. Kada se to dogodi, pustite vrelu vodu i isperite sudoperu.

Neprijatan miris kante za smeće

Ukoliko unutrašnjost vaše kante neprijatno miriše čak i u momentima kada smeća nema unutra, primenite ovaj jednostavan trik. Uzmite parče hleba, natopite ga sirćetom i ostavite da prenoći na dnu kante. Ujutru ga izvadite i primetićete da neprijatnog mirisa više nema.

Čišćenje kuhinje i kupatila

Izvrsno sredstvo za čišćenje kupatila ili kuhinje možete napraviti sasvim sami, i to prilično brzo i lako. Uzmite korištenu bocu sa raspršivačem, do trećine sipajte sirće, pa dolijte vodu do vrha i dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova. Čišćenje može da počne!

Čuvanje boje tamne odeće

Ako hoćete da sačuvate crnu boju farmerki ili nekog drugog odevnog predmeta, u deterdžent za pranje možete dodati malo soli i sirćeta. Zbog njih farmerke neće bledeti.

Brzinsko peglanje (bez pegle)

U situacijama kada nemate vremena za peglanje ili vam vaša pegla nije u blizini, okačite svoj omiljeni komad odeće na vešalicu i naprskajte ga mešavinom koja sadrži ¾ vode i ¼ sirćeta. Veoma brzo ćete videti kako se nabori ispravljaju.

Mačka vam uništava nameštaj? 

U ovom slučaju, naprskajte malo sirćeta na komad nameštaja na kom vaša mačka voli da “oštri kandže” i problem je rešen. Ove životinje ne podnose miris sirćeta i izbegavaju ga u širokom luku.

Čišćenje naočara

Kada su vaše naočare umrljane, na krpu nanesite malo sirćeta i dobro istrljajte. Fleke i mrlje sada su prošlost, a naočare su blistave i savršeno čiste.

Čišćenje šerpi i tiganja

Kako biste se rešili najupornijih mrlja, sipajte jednu do dve čaše sirćeta i isto toliko vode u tiganj ili šerpu. Pustite da voda ključa nekoliko minuta, a zatim isperite.