B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Profi saveti za čišćenje vašeg stana

autor: Gomex | 12.08.2021
Profi saveti za čišćenje vašeg stana

Održavanje doma čistim često se čini kao beskrajan posao. Ipak, to ne znači da mora biti teško. Postoji nekoliko stvari koje štede vreme, a koje profesionalci u domenu čišćenja rade svaki put. To ovaj zadatak svakako može učiniti znatno lakšim…

Čišćenje svake sobe od vrha prema dnu

Čišćenje svake sobe od vrha prema dnu osigurava da ne prenosite prašinu ili mrvice na prostor koji ste već očistili. Počnite sa čišćenjem plafona, svetiljki, zidova i prozora. Zatim pređite na nameštaj i dekorativne elemente. Završite sa podom. Dok čistite, izbacite prašinu i ostatke od viših delova na pod. Na taj način ćete biti u mogućnosti da čistite brže i da brzo usisavate svu prljavštinu iz prostorije odjednom.

Mašina za sudove

Mašina za sudove se može koristiti i za čišćenje raznih drugih stvari u kući. Kada dubinski čistite vaše kupatilo, stavite držač četkice za zube i posudu za sapun na gornju policu mašine za pranje. Takođe, iz sudopere izbacite cediljke za posuđe i filtere za krupan otpad. Tokom čišćenja stana, u jednom mahu napunite sudo-mašinu vazama, ukrasnim pepeljarama i drugim detaljima od stakla. Dok vi izribate stan, detalji će biti blistavi bez ručnog glancanja. 

Čišćenje mikrotalasne

Da biste olabavili zalepljenu prljavštinu iz mikrotalasne, ubacite šoljicu napunjenu vodom i uključite je na 3 minuta kako bi se omogućilo stvaranje pare. To će učiniti da lakše očistite upornu prljavštinu. Sve što treba da uradite je da obrišete unutrašnjost ovog uređaja i vaše čišćenje je gotovo!

I još neki korisni saveti

Da bi sređivanje vašeg doma bilo lakše i efikasnije, držite sve potrebne alate na jednom mestu. Koristite plastičnu korpu za nošenje da organizujete najčešće korišćene alate, tako da možete lako da uzmete ono što vam je potrebno i da se krećete iz sobe u sobu. Nešto poput potpuno pristupačne plastične korpe je savršeno, jer nju nakon završenih radova uvek možete odložiti ispod sudopere!