B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Pretvori vrt u muzej dobrog ugođaja

autor: Gomex | 07.05.2020
Pretvori vrt u muzej dobrog ugođaja

Ako imate dvorište ili baštu, predlažemo vam da iskoristite sunčane prolećne dane, kako biste svoj vrt pretvorili u lepo i prijatno mesto za boravak. U tome vam mogu pomoći i neke stare stvari, koje su odavno van upotrebe. Od koristi može biti stara obuća, stari nameštaj, stare šerpe i čajnici, kao i neupotrebljive gume od automobila, pa i stari bicikl ili bubanj veš mašine.

Gume

Najjednostavniji način da gumu pretvorite u saksiju jeste da je dobro operete i ofarbate, a nakon toga je napunite zemljom i posadite cveće. Kombinacija više raznobojnih guma sigurno će biti vrlo primetan detalj u vašem vrtu. Pre nego što gumu napunite zemljom, stavite na dno geotekstil ili nekoliko slojeva starih novina. Bočne strane gume takođe možete oblikovati na cik-cak. U tom slučaju, kredom na gumi obeležite liniju po kojoj ćete seći, a onda se bacite na posao. Kada isečete predviđeni deo, gumu izvrnite na drugu stranu i prefarbajte je. Saksije od gume ne moraju biti položene na zemlju, lepo izgledaju i ako vise. Bitno je da kod ovakvih saksija ne zaboravite da probušite drenažne rupice na dnu.

Stare čizme i cipele

Nadasve simpatičan ukras najbolje će ići uz biljke s manjim cvetovima. Samo ne zaboravite da izbušite rupice na đonu. Predlažemo da budu na otvorenom prostoru gde će biti vidljive, ali izbegavajte previsoka mesta zbog kojih će zalivanje biti otežano, kao i previše topla i vetrovita mesta, jer će se vaše biljke brzo osušiti. 

Stara stolica

Sa stolice klasičnog oblika skinite sedeću površinu ili na njoj napravite rupu u koju ćete postaviti saksiju. Ofarbajte je vedrom bojom, a u nju stavite biljku sa gustim listovima i cvećem.

Komoda sa fiokama

Stolica nije jedini komad nameštaja koji možete iskoristiti. Prefarbajte staru komodu sa fiokama, u koje možete staviti saksije ili direktno u njih posaditi cveće. Kao mesto za sadnju biljaka možete iskoristiti i samo jednu fioku.

Bubanj stare veš mašine

Ko bi rekao da i bubnjevi iz veš mašine mogu postati korisni za vaš vrt.Između ostalog mogu poslužiti i kao saksije. Uz malo farbe i lepo cveće, ovaj detalj će biti pravi ukras.

Kolica

Ukoliko vam stara kolica propadaju u šupi, iznesite ih u dvorište i iskoristite naredne dane da ih ofarbate i upotrebite kao veliku saksiju za cveće.