B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Pametno sušenje znači manje peglanja

autor: Gomex | 21.10.2021
Pametno sušenje znači manje peglanja

Ako biste peglanje želeli da svedete na minimum, predlažemo vam da primenite nekoliko trikova uz koje ćete uštedeti zaista mnogo vremena.

Najvažnija stvar je da se izbegne nepotrebno gužvanje veša

Počnite da ga sortirate i prema vrsti tkanine i težini. Ako težu odeću (poput farmerki) perete sa tankim i lakim vešom, teži komadi će doslovno zgnječiti one lakše. Odeća se na taj način najviše gužva. Razmislite o pranju sličnih vrsta tkanine. U slučaju da veš razvrstavate po boji, temperaturi pranja i vrsti tkanine, to znači da veš možete direktno da prebacite iz mašine za pranje u mašinu za sušenje veša ili na sušilicu. Kada za sušenje koristimo mašinu, ne smemo zaboraviti da izaberemo odgovarajući program sušenja i, još važnije, odgovarajuće trajanje programa sušenja. Kada se odeća prekomerno suši, nabori su toliko duboki da ih je teško ispraviti. 

Osušen veš često ostavljamo u korpi da se kasnije složi. Nažalost, na ovaj način se samo povećavaju nabori. Ako odeću složimo odmah nakon sušenja, nećemo morati da provedemo sate peglajući. Potrebno je da veš dobro protresemo i nabori će se u velikoj meri ispraviti. Košulje i bluze odmah stavljamo na vešalice i ispravljamo okovratnike. Na ovaj način se nabori prirodno ispravljaju.

Brzo rešenje za izgužvanu odeću

Ako ste u žurbi a vaša odeća je izgužvana, možete je okačiti na vešalicu i ostaviti da stoji u kupatilu dok se tuširate. Para u kupatilu će smanjiti nabore na odeći. Ako vam je na raspolaganju mašina za sušenje veša, stavite u nju mokar peškir sa izgužvanim odelom i sušite ih oko pet minuta. Ako odmah nakon toga odelo okačite na vešalicu, možda nećete uopšte morati da koristite peglu.

Ako nagomilavate odeću dok je još pomalo vlažna, verovatno će se izgužvati. Dakle, pre nego što je stavite u ormar, ostavite odeću na vešalici da se potpuno osuši ili je uredno složite ako je stavljate na policu ili u fioku.