B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Organizer za sitan veš

autor: Gomex | 18.06.2020
Organizer za sitan veš

Bez obzira na to koliko imate odeće, ponekad je nemoguće da u vašem ormanu sve bude složeno i pregledno. Tu prvenstveno govorimo o sitnim odevnim predmetima, donjem vešu i čarapama koje je teško organizovati u fiokama.

Ukoliko ne postoji preglednost, moguće je da ćete izgubiti dosta vremena dok ne pronađete baš ono što ste zamislili, stoga vam donosimo predlog koji će vam pomoći da na lak i brz način organizujete svoje donje rublje, grudnjake, gaćice i čarape. Za ovaj poslić će vam biti potrebno sledeće: olovka, karton, lenjir i makaze.

Izmerite dužinu, širinu i dubinu fioke ili kutije u kojoj će stajati rublje

Uz pomoć lenjira i olovke razmerite trake kartona koje su vam potrebne da izdelite kutiju na jednake delove. Zasecite kartonske trake do polovine na određen broj mesta, ali na svakoj vertikali i horizontali identično. Ukoliko je karton deblji, neka prorezi budu dupli sa izvađenim ostatkom iz sredine. Kada je proces završen, poređajte horizontale preko vertikala i pažljivo sastavite „saće od kartona”. Ubacite ga u pripremljenu kutiju i sve zajedno u fioku. 

Sada ostaje samo da organizujete veš

Za potrebe odlaganja muških čarapa, prostor u saću može da bude kvadratnog oblika, a za odlaganje donjeg veša, grudnjaka i sitnih majica napravite saće pravougaonog oblika.

Bilo da ovaj oranizer koristite u ormarima ili fiokama, trudite se da bude više manjih kutija, a ne jedna velika preko cele površine police ili fioke. Lakše ćete izvaditi jednu od kutija da biste presložili veš, nego kada je iz jednog dela „od zida do zida”. Vodite takođe računa da kutije budu ujednačenih veličina i čvrstoće, a s obzirom da stoje u zatvorenoj sredini mogu potrajati jednako dugo, koliko i nameštaj. 

Na ovaj način ćete uštedeti svakog jutra po nekoliko minuta neprijatnog prevrtanja po sitnom vešu, što priznaćete prouzrokuje svakodnevni mali i nepotreban stres, kada ste u najvećoj borbi sa minutima do polaska na posao.

Koliko ste puta, na poslu, zabavi ili šetnji ustanovili da vam je čarapa „progledala”  u predelu gaznog dela stopala. Takve čarape odmah izbacite iz upotrebe, jer nakon pranja predivo se skupi i opet izgleda ispravno dok ih ne obujete...  Onda je već kasno :)