B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kuhinjske tajne sa tabletama

autor: Gomex | 29.07.2021
Kuhinjske tajne sa tabletama

Oni koji nemaju sudomašinu, ovaj artikal i ne zapažaju u marketima. Tabletu za mašinu za sudove možete da iskoristite i za druge svrhe, a ne samo za mašinsko pranje posuđa. Predstavljamo vam nekoliko trikova.

Očistite mašinu za veš

Da li ikada čistite mašinu za veš? Većina ljudi to ne radi iako to sprečava mnoge probleme. Stručnjaci iz redova njihovih proizvođača preporučuju da u praznu mašinu ubacite 1-2 tablete za pranje sudova, temperaturu podesite na 90 °C i pokrenete pranje. Ovaj postupak sprečava loš miris, čisti mašinu i sprečava začepljenja. Trik je posebno koristan za uređaje starije od pet godina jer im produžava vek trajanja

Očistite fritezu

Čišćenje friteze je noćna mora - teško je ukloniti svu tu masnoću. Srećom, tableta za mašinu za sudove tu je od velike pomoći. Ispražnjenu fritezu napunite do 3/4 toplom vodom i ubacite jednu tabletu. Ostavite unutra i korpu za prženje, da se i ona opere. Uključite fritezu, ali pazite da temperatura ne pređe 90 °C. Neka tako “krčka” 10 minuta. Otvorite prozor, neprijatan miris će se širiti iz friteze dok to radite. Na kraju isperite fritezu toplom vodom.

Osvežite prostor

Prilično nam ide na živce kad kuća još dugo nakon kuvanja određenih jela zadržava neugodan miris. Mirisa ćete se lako rešiti pomoću tablete za pranje posuđa. Uzmite poveći lonac, sipajte vode do visine 5-6 centimetara, ubacite tabletu i pustite neka vri na niskoj temperaturi - upiće smrad i proširiti prijatan miris.

Uklonite smeđe fleke

Dugogodišnje kuvanje formira smeđe mrlje na loncima, šoljama i čašama i nije lako rešiti ih se. Zagrejte vodu s tabletom za pranje posuđa. Kad se tableta otopi, sipajte tečnost u sudove koje želite da operete. Neka stoji sat vremana pa operite. Mrlje će nestati kad nakon toga operete šolje.