B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kućna upotreba medicinskog alkohola

autor: Gomex | 04.11.2021
Kućna upotreba medicinskog alkohola

Medicinski alkohol prvenstveno predstavlja sredstvo za dezinfekciju povreda ili rana. Međutim, postoji mnoštvo načina na koje se on može upotrebiti u domaćinstvu:

 

Uklanja masne mrlje

Alkohol proizveden za medicinske potrebe možete koristiti i kao univerzalno sredstvo za uklanjanje mrlja sa šporeta, kuhinjskih površina, sudopera i drugih kuhinjskih uređaja. Čišćenje će od sada biti mnogo jednostavnije i efikasnije.

Čisti venecijanere

Ovo sredstvo odlično čisti venecijanere, te vam za taj poslić neće trebati puno vremena. Pronađite pljosnati predmet koji ćete obmotati tkaninom, tako da može da prođe između traka venecijanera. Tkaninu umočite u alkohol i čišćenje može da počne.

Skida mrlje od mastila 

U slučaju da ste komad odeće zaprljali mastilom, natopite taj deo medicinskim alkoholom, sačekajte nekoliko minuta i stavite u mašinu da se opere.

Čisti kupatilo

Za čišćenje kupatilskih površina rađenih od hromiranog materijala dovoljan vam je medicinski alkohol. Iz bočice izlijte tečnost na tkaninu ili krpu koja dobro upija, te istrljajte slavine, glavu tuša i ostale predmete od hroma. Ne morate čak ni ispirati, jer će alkohol ispariti. Osim što će hrom biti blistav, ovaj način čišćenja ubija i mikrobe.

Uklanja lak za kosu sa ogledala

Kada koristite lak za kosu, postoje velike šanse da ćete poprskati i ogledalo. U tom slučaju, dovoljno je da samo lepljive tragove kapljica laka za kosu prebrišete alkoholom i ogledalo će ponovo izgledati blistavo.

Odstranjuje miris belog luka

Kada spremate jelo sa belim lukom, neizbežno je da vam se taj miris uvuče u kožu. Samo pranje ruku vodom i sapunom neće biti od velike pomoći. Umesto toga, sipajte medicinski alkohol u ruke, dobro protrljajte i tek onda operite toplom vodom i sapunom.

Održava baštenski alat čistim

Ako ste koristili baštenski alat za uklanjanje trulih ili bolesnih biljaka, važno je da taj alat u potpunosti dezinfikujete, kako se bakterije ne bi prenele na zdrave biljke. Alatke prvo operite sapunom i vodom, a potom svaki komad zasebno istretirajte medicinskim alkoholom.