B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kućica za psa u stanu

autor: Gomex | 08.01.2021
Kućica za psa u stanu

Kao što psi koji žive u dvorištu imanje svog vlasnika smatraju svojom teritorijom i vole da imaju određeno mesto (kućicu) odakle imaju dobar pregled. Tako isto i psi koji žive u stanu imaju potrebu za svojom „kućicom”.

Za razliku od kućnih ljubimaca koji žive u dvorištima, oni psi koji sa nama dele stanove ili druge relativno skučene prostore, takođe imaju svoje potrebe koje moramo spoznati, naučiti i poštovati. Fiziološke potrebe kao što su hranjenje i šetanje se kod svakog psa formatiraju na dnevnom nivou i ostaju konstanta, bez obzira na to da li je radni dan, vikend ili praznik. 

Pas treba da ima svoje mesto

Jednako treba poštovati potrebu psa da ima svoje mesto u okviru stambenog prostora, koje je samo njegovo i ne deli ga ni sa kim. Za ovu potrebu, najpraktičnije su podloške koje možete nabaviti u svim specijalizovanim prodavnicama. Pored zanimljivih dezena ovih proizvoda, bitan je kvalitet materijala i kvalitet izrade. Psi svoje „mesto stanovanja” veoma intenzivno koriste. Prevrću ga, okreću, grickaju, a neretko kopaju po njemu prednjim šapama, što može dovesti do oštećenja ukoliko nije kvalitetne izrade.

Stambeni problem vašeg psa možete rešiti i na još kreativnih načina. Napravite mu kućicu za psa u stanu. Na ovaj način se lepo prevaziliazi problem konstantnog nereda koji ljubimci proizvode, tako što njegove igračke i druge predmete koje koristi, barem jednom dnevno pokupite i ubacite u njegovu kućicu. 

Budite kreativni

Kućica za unutra ne treba da bude svuda zatvorena, sa malim otvorom za ulazak kao prava kućica za pse. Naprotiv, treba da bude prozračna, ali veličinom formatirana baš za vašeg psa. Na dno te kućice obavezno postavite njegovu podlošku na kojoj je navikao da spava i pas će odmah shvatiti da je to njegov prostor.

Samo je nivo vaše kreativnosti granica u izboru materijala i koncepta ovakve kućice. Obično ih veštije ruke iskonstruišu od dasaka popularnih paleta, jedino je kod ovog koncepta važno da se površine išmirglaju i oboje bojom na bazi vode. Takođe možete za ovu priliku iskoristiti staru komodu. Rastavite je, išmirglajte, prosecite par proreza na bočnim stranama, ponovo sastavite i obojite tako da vam se uklapa u enterijer. Vodite računa da komoda bude dovoljno komotna za vašeg psa i naravno da joj više nisu potrebna prednja vrata. Viđena su rešenja i od plastićnih korpi za veš, šatora i plastičnih kućica koje su deca odavno prevazišla, a možda baš vaša ideja za ovu namenu bude još kreativnija!