B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Jastučnica od košulje

autor: Gomex | 02.07.2020
Jastučnica od košulje

Svako od nas ima mnoštvo odeće koja više nije u upotrebi i koja „skuplja prašinu“ ili zauzima mesto u ormaru. Ako među tom garderobom imate i košulje, pogledajte šta sa njima možete da uradite za samo nekoliko minuta.

Da biste napravili dekorativnu jastučnicu od stare košulje, biće vam potrebna muška košulja sa dugmićima, čiode, igla, konac.

Od košulje do jastučnice

Treba da uradite sledeće: Izdvojite nekoliko košulja. Ispeglajte ih dobro. Košulje zakopčajte i izvrnite naopako. Stavite svoj jastučić ili postojeću jastučnicu na košulju (ona treba da bude malo manja od vaše košulje). Označite mere čiodama, dodajući 3-4 cm za porub.

Neka dugmići budu na sredini. Isecite iz košulje dobijeni pravougaonik. Zašijte sve četiri strane. Raskopčajte dugmad i izvrnite dobijenu jastučnicu. Obucite košulju svom jastuku. Ako želite da našijete aplikaciju na njoj, isecite željeni oblik od komada tkanine i ušijte ga na vašu jastučnicu velikim šavovima.

Reciklaža starih stvari i krpica je uvek pametna stvar. Osim toga, od nečeg starog ćete dobiti nešto potpuno novo i bićete ponosni na sebe kada vidite savršen proizvod napravljen vašim rukama.