B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Igračke za ljubimce ručne izrade

autor: Gomex | 04.06.2020
Igračke za ljubimce ručne izrade

Kućni ljubimci zahtevaju mnogo pažnje, a uz to im je potrebna i zabava. Srećom, ukoliko imate odgovarajuće rekvizite, ne morate ih sve vreme lično zabavljati. Predlažemo vam da za svoje pse i mačke napravite igračke koje će im okupirati pažnju da se sami zabavljaju.

Pletenice za grickanje

Od stare odeće mekog materijala upletite tri trakice. Napravite pletenicu i zavežite čvorove na krajevima. Kada je „proizvod“ spreman, možete započeti igru sa svojim psom.

Hobotnica za pse

Ovu igračku za psa možete napraviti tako što tenisku lopticu “obučete” u neki komad starog materijala, zavežete i razrežete ostatak materijala u trakice. Od tih trakica možete isplesti pletenice, koje će predstavljati pipke hobotnice.

Teniska loptica hranilica

Tenisku lopticu razrežite, napravite joj “usta” ili otvor u obliku krsta. Kroz rupu ubacite keksić i dajte psu ili mački da se “bori za svoj komad hrane”.

Grebalica i štapić

Ovo je dupla zanimacija za vašu mačku. Na kraj drvenog štapića pričvrstite konac na čijem kraju se nalazi pero, vunena kuglica, pleteni miš ili slična igračka. Izazivajte mačku da uhvati svoju “lovinu”. Grebalicu napravite tako što ćete čvrsto umotati i zalepiti uže oko komada daske.

Još jedan trik sa loptom

Ovom igračkom objedinjujete pletenice za grickanje i tenisku lopticu. Samo napravite rupe na dva kraja teniske lopte i kroz njih provucite pletenicu napravljenu kao u prvom predlogu.

Flaša u „odelu”

Sve što je potrebno za ovu igračku je da običnu plastičnu flašu umotate u komad materijala i zavežete čvorove na krajevima. To će biti nova omiljena igračka vašeg psa.

Varalice za mace 

Spojite lepilom nekoliko potrošenih rolni toalet papira. U rupe ubacite keksiće ili neku drugu “poslasticu” i samo gledajte kako vaše mačke kopaju po rupama.

Igra je sjajan način da se povežete sa svojim ljubimcem. Kroz igru ćete najlakše izmoriti svog psa ili mačku, što dobija na značaju ako živite u stanu gde oni nemaju dovoljno prostora da se umore.