B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Džinovski baloni od sapunice

autor: Gomex | 15.07.2021
Džinovski baloni od sapunice

Ne postoji dete kome baloni od sapunice nisu zanimljivi, a što su baloni veći - utoliko je i radost veća! Naučite kako da svoje mališane obradujete ogromnim balonima...

Pravljenje balona od sapunice je već generacijama jedan od omiljenih vidova zabave za decu. U njihovom pravljenju uživaju čak i stariji, pa nije čudo što ih klinci obožavaju. Međutim, kupovna tečnost za balone od sapunice se brzo potroši, a ni baloni nisu baš impresivno veliki. Iz tog razloga, dajemo vam uputstva kako da napravite dosad najveće balone koji će vašeg mališana raspametiti. Sve što vam treba je deterdžent za pranje posuđa, kvasac u prahu, prašak za pecivo i voda...

Recept nalaže da u kofu sipate 16 čaša vode, dodate jednu šolja deterdženta za pranje posuđa, jednu supenu kašiku kvasca u prahu i jednu supenu kašiku praška za pecivo koji nije neophodan, ali čini da baloni budu konzistentniji i da ne pucaju tako brzo. Sipajte sve sastojke u vodu i dobro promešajte. 

Ukoliko volite zaista velike balone, uložite još malo truda i napravite odgovarajući “alat”. Ovo se bukvalno radi uz pomoć štapa i kanapa. Takođe, trebaće vam i jedan prsten ili matica za šraf koja će služiti kao mali teg na kanapu. Pronađite dva štapa (mogu i palice ili cevčice) dužine 30 do 40 cm. Prvo vežite kanap za gornji deo jedne palice, nanižite prsten ili maticu na kanap i potom kanap dva puta obmotajte i vežite za vrh drugog štapa. 

Ako ste sve uradili kako treba, kanap između štapova formira oblik trougla. Jedan deo kanapa ostaje zategnut između dva štapa, a drugi deo, povučen metalnim tegićem, visi na dole. Sada je sve spremno za zabavu sa mališanima i vaše je samo da uživate u njihovom zadovoljstvu.