B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Čarapa kao pomoć u kući

autor: Gomex | 06.05.2021
Čarapa kao pomoć u kući

Da li ste se nekada pitali šta da radite sa čarapama koje su rasparene i više ne služe svojoj svrsi? Donosimo vam nekoliko zanimljivih saveta kako da iskoristite baš takve, neupotrebljive čarape…

Čišćenje venecijanera

“Usamljena” čarapa pomoći će vam da očistite venecijanere. Jednostavno je navucite na ruku i pređite preko svih zaprljanih površina.

Futrola za telefon ili mp3 player

Kako bi redovno trčanje i bavljenje sportom bilo još zanimljivije, napravite futrolu za svoj mp3 player. Jednostavno odsecite donji deo čarape, a gornji navucite na ruku. U njega stavite player ili svoj mobilni telefon i spremni ste za trening.

Grejači za ruke

Novi modni detalj? Zašto da ne! Odsecite stopala sa starih čarapa interesantne boje ili dizajna i napravite moderne grejače. Čarape možete ukombinovati sa još nekim materijalom, dodati dugme i poneki detalj koji vam se učini zanimljivim. Bićete spremni za narednu zimsku sezonu i svi će vas pitati gde ste ih nabavili.

Nova igračka za kućnog ljubimca

U staru čarapu stavite praznu plastičnu bocu, pa čarapu zavežite u čvor. Vaš pas ili mačka će obožavati svoju novu igračku, a vi ćete uštediti novac koji biste inače potrošili u pet shop-u. 

Ukrasi za sveće

Iskoristite stare čarape kako biste ukrasili sveće. Ovo je jeftin način da unesete dodatnu toplinu u svoj dom. Odaberite čarape u boji koja se lepo uklapa sa ostatkom ambijenta i radovi mogu da počnu.

Buket od čarapa

Zvuči prilično smešno, ali za one sa malo talenta i umeća, pravljenje cvetova ruže od čarapa neće biti nikakav problem. Ipak, ukoliko želite da ovaj buket izgleda zaista lepo, naša je preporuka da kupite nove čarape.

Dekoracija saksija

Bilo da se radi o poklonu ili je namenjeno za ličnu upotrebu, dekorisanje saksija “odelom” od čarapa odličan je način da oživite i ulepšate svoj dom. Pustite mašti na volju.

Jednostavno navucite staru čarapu na ruku, prišijte dugmad na mesto očiju, vunicu za neku ludu frizuru i napravite najlepšu predstavu za svoju decu. Zabavite se!