B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ako vam je malo kupatilo

autor: Gomex | 24.09.2020
Ako vam je malo kupatilo

Uređenje kupatila može biti zanimljivo, ali i naporno, posebno ukoliko se radi o ograničenom, manjem prostoru. Ipak, čak i u tom slučaju postoji mnogo različitih rešenja za kreiranje idealnog kutka u domu.

Jedna od najvažnijih stvari je igra boja, dezena, oblika i dimenzija. Na prvom mestu, treba biti obazriv prilikom izbora dimenzija pločica. Poželjnije su one minijaturne.

Svetliji tonovi daju efekat prostornosti

Pored toga, uz dominaciju svetlijih tonova (bele, sive, bež ili sličnih nijansi) možete postići efekat prostornosti, a još jedno od rešenja za stvaranje utiska veće kvadrature su pločice u nešto tamnijoj boji u odnosu na ostatak kupatila, koje se postavljaju na bočne zidove (obično na visini od oko 120cm), stvarajući tako oblik horizontalne šare.

Za razliku od kade i đakuzija koji se postavljaju u kupatila većih dimenzija, u ograničenom prostoru su najprikladnije tuš kabine. Glavna prednost je to što štedi prostor, a daje veliki broj funkcija. Preporuka dizajnera enterijera je da se odabere tuš kabina koja ima staklena vrata. Staklo će vizuelno proširiti prostor, a radi jednostavnijeg održavanja, može se odabrati matirano staklo. 

Male police doprinose praktičnosti

Za kupatilo manjih dimenzija danas postoji savremeno izrađen model wc šolje, koja se naziva konzolna i ugrađuje se u zid. Radi se o sanitariji manjih dimenzija, uz koju se vodokotlić ugrađuje u zid kupatila, bez vidljivih delova i uz maksimalnu štednju prostora. Lavabo se postavlja najčešće sa ormarićem ispod, za skrivanje sifona i odvoda, kao i za odlaganje stvari. Poželjno je postavljanje malih polica koje će doprineti praktičnosti i kvalitetnom iskorišćenju prostora.

Da bi se i u malom kupatilu stvorila oaza mira, relaksacije i opuštanja, poželjno je voditi se nekim od navedenih saveta i trikova stručnjaka. Funkcionalnost, dopadljivost i uslužnost koju treba da ima jedno kupatilo apsolutno je važna za sve ukućane podjednako.