B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 26/2016 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 22.12.2016

Dragi naši,

Odlazi još jedna godina. Nije bila baš najbolja, ali ni najgora... jedna od onih koju ćemo brzo zaboraviti što i nije tako loše.

Sećam se kada smo dočekivali “milenijumsku” dvehiljaditu godinu. Ne znam šta sam baš tačno očekivao, ali očekivao sam nešto. Novi milenijum, nove tehnologije, svet bi morao biti bolji... Na žalost, ništa se specijalno nije dogodilo. Svet je postao još luđi, došli su novi ratovi, ali na našu sreću, mi više nismo bili udarna vest na medijima.

Jeste da se teško živi, ali ipak živimo u miru, naša privreda se polako transformiše, neki se problemi rešavaju. Država je uspela da uredi svoju blagajnu, a pošto je to najveći novčanik, imaće to dobar uticaj i na novčanike običnih ljudi. Ne verejum da će se boljitak snažnije osećati jer su nam još uvek izdaci za kamate veći od onoga što smo više proizveli, ali to je taj put i njime treba nastaviti.

Što se tiče trgovine, prva polovina godine je bila... ne ponovilo se, ali druga polovina je unela malo svetlosti na kraju tunela. Inflacija je ostala na niskom nivou što je, uz neke druge razloge, omogućilo da kamate padnu na rekordno nizak nivo što će nam pomoći u daljem investiranju. Manji objekti su se pokazali kao otporniji na krizu pa je GOMEX sa svojom orijentacijom na tu srednju veličinu prodavnice nešto i ućario. Otvorili smo 24 prodavnice, spustili se u centralni deo Srbije, renovirali tridesetak prodavnica i  udvostručili skladišni prostor. Nije loše, bez obzira što nam se zarada prepolovila. Nazovimo to ulaganjem u budućnost.

Možda sam krenuo malo pesimistično, ali kada rukovodite kompanijom osnovni zahtev je da budete realni. Doza optimizma i vere u bolje sutra je neophodna, ali hladan razum je bitniji. Sećam se reči Petrice Kermpuha (stariji se sećaju spadala iz pera Miroslava Krleže) koji je rekao. “Nikada nije bilo da nije nekako bilo!”. Često se setim ovih reči i to onda kada mi bude svega preko glave. U takvim situacijama obično se odlučim za neko druženje sa prijateljima i... stvarno, vidici mi postanu svetliji.

Dragi naši, srećna vam Nova 2017. godina! Želim vam dobro zdravlje i porodičnu sreću, a sve ostalo će nekako doći pre ili kasnije. GOMEX će i dalje pokušati da bude neko ko će vam olakšati život, a vi prosudite koliko smo u tome uspeli.