B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 25/2018 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 20.12.2018

Dragi naši,

Stigli su nam i praznici, vreme za opuštanje i porodično okupljanje. Pesimisti bi rekli da nam je čak i Deda Mraza napravila američka kompanija, a optimisti bi rekli – nema veze, simpatičan je, deca ga vole i svi se lepše osećamo u njegovom društvu. Pristalica sam ove druge teorije. Naravno da novogodišnja kupoholičarska groznica nije baš sasvim u skladu sa nekim hrišćanskim vrednostima, ali ako to pomaže da se ljudi osećaju zadovoljnije, ako postanu, bar na kratko, pažljiviji prema svom okruženju, onda je to dobro.

Darivanje je dobar običaj, osim ako se ne pretvori u formalni znak pažnje Ili  potrebu da nekoga zadivite ili zadužite. Ako primetite da je darodavac razmišljao kako da vas obraduje sa nečim što je za vas bitno, onda nije bitna vrednost poklona, bitna je pažnja. Mnogi se iznenade kada shvate da njihov skupi poklon nije ostavio neki jači utisak na darivanog. Posebno je to vidljivo kod dece koja su iskrena i nevina u iskazima svog zadovoljstva ili nezadovoljstva.  Njihova mašta svakom poklonu daje dodatni sadržaj, samo njima poznat, pa krpena lutka ili drvene kocke mogu izazvati daleko veće oduševljenje od robota koji govori pet jezika.

Dakle, kod darivanja je bitna namera da se nekome pričini zadovoljstvo i to onda olakšava pritisak na novčanik, ali povećava  na mozak i srce. Na žalost, većina brzo shvati da je lakše potrošiti novce nego smisliti nešto što će obradovati naše najbliže, ali... biće bolje.

Kako god, iza nas je jedna godina koja nije bila od onih loših, ali ni posebno dobrih. Neko se radovao prinovi, a neko je tugovao za izgubljenim. Takav je život, kao što pesnik reče: „Na jedna vrata uđeš, na druga izađeš“ i zato sam pristalica mišljenja po kome treba koristiti svaku razumnu priliku da se nešto proslavi, obeleži i odraduje. Pred nama su slave, Božići, Nova godina. Ne propustite priliku da se opustite sa svojim najbližima. To je ulaganje u budućnost. Bilo bi lepo da spustimo sve tenzije i napunimo akumulatore dobre volje. Život je ipak lep.

Dragi Gomexovci, želim vam u svoje ime i ime svih naših radnika, srećne praznike, dobro zdravlje, porodičnu sreću i bar malo punije novčanike. Obećavam vam da ćemo se potruditi da budemo što bolji, raznovrsniji i... jeftiniji. 

 

 

Šešir nakrivi, lakše se živi!