B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 25/2017 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 20.12.2017

Dragi naši,

Pred nama je Nova godina. I ove godine ću je dočekati u nekom restoranu sa dugogodišnjim prijateljima. Već znam da ću pred sam doček biti prilično umoran i razmišljati da nekako eskiviram svu gungulu i ostanem u miru kuće. Ipak, već znam, u poslednjem momentu ću se ipak odlučiti da izađem, pa šta bude. Posle dočeka, pitaću se kako sam bio tako glup da pomislim da odustanem, jer sam se tako lepo proveo. I tako svake godine.

Prijateljstva se teško održavaju, naročito kako godine prolaze. Životi su nam postali komplikovani, pa je ponekad teško uklopiti obaveze koje donosi prijateljstvo i svakodnevne obaveze. Mislim da treba pokušati. Nova godina je lepa prilika da se osveže prijateljstva. Nisu potrebni ni restorani ni neke velike pare. Dovoljna je dobra volja, malo organizacije i dobro društvo. Čak ni loša muzika ili loša hrana ne mogu poništiti efekat dobrog društva. Probajte...

Malo o hrani. Pre svega zahvaljujući mom poslu, imao sam prilike da jedem u restoranima na glasu. Većina njih služi hranu koja je skupa, obroci mali, a ukus... Kako gde. Pošto volim da jedem (ali ne preterujem u količini :) ) ukus mi je najvažniji. Volim da pojedem nešto što odskače od svakodnevnice, ali najčešće su to neki „modni krici“ koji lepo izgledaju, a ukus se brzo zaboravi i jelo više ne naručujem.

Kada sve podvučem, zaista sam uveren da je za naše podneblje prava hrana recimo: sarma, podvarak, dobar paprikaš ili pasulj sa suvim rebrima... Da ne zaboravim dobar roštilj :).

Jedno od mojih omiljenih jela je pita i to ona kakvu je pravila moja baka iz Bosne kojoj život nije dozvolio da napravi neki kolač. Sada je teško naći dobru, izvornu pitu. Postoje neki restorani koji je služe, ali to je retkost.

Pita polako nestaje, pa sam razmišljao da napravimo neke pite koje bi prodavali u našim prodavnicama i koje bi poštovale izvornu, rekli bi – organik recepturu. I tako samo napravili tri zamrznute pite (sir, meso i spanać) koje možete pronaći u našim zamrzivačima pod crvenim znakom 1/1. Svesni smo da ovakav proizvod, napravljen bez raznih dodatak koji simuliraju ukus i popravljaju izgled, ne može biti baš jeftin, ali napravili smo ga za one sladokusce koji će možda izabrati našu prodavnicu baš zbog ovog proizvoda. Želimo da kreiramo proizvode koji su prilagođeni našem podneblju, ali da budu sinonim dobrog ukusa i kvalitete. Pa da vidimo...

Srećni Vam svi predstojeći praznici i šešir nakrivi, lakše se živi!