B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 24/2018 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 06.12.2018

Dragi naši,

Prvo moram da se izvinim našim potrošačima koji su imali problema prilikom očitavanja kartica. Promenili smo način internet komunikacije sa našim prodavnicama sa ciljem da ubrzamo uslugu, ali se ispostavilo da se moramo vratiti na sporiji, ali sigurniji način. Jednostavno, internet infrastuktura ima povremene, kratke prekide koji se mere u sekundama ili minutama, ali svaki taj prekid, ma koliko bio mali, predstavlja problem za nekog kupca. 

Možda ste primetili da smo počeli sa prodajom putem naručivanja. Radi se o automobilskim gumama. Pošto nemamo dovoljno prostora u prodavnicama, ponudili smo kupcima da robu naruče, a da je mi isporučimo preko prodavnice koju kupac izabere. Naš plan je da omogućimo kupcima da preko internet platforme naruče bilo koju robu koja se ne nalazi u našem redovnom asortimanu, a da je mi isporučimo preko najbliže prodavnice. To znači da bi naši potrošači mogli, na primer, da naruče preko naše platforme bicikl, bojler, peć ili nešto tako slično, a da naručeno preuzmu u svojoj prodavnici, bez ikakvih dodatnih troškova.

To je još jedna dobrobit koju omogućavaju nove tehnologije, ali nova rešenja se moraju uvoditi zaista oprezno jer je sve toliko novo da često ne možemo da sagledamo sve posledice koje nove tehnologije donose.

Kada su se pojavili prvi automobili, mnogi su smatrali da će se ugušiti jer auto ide „toliko brzo“ da neće moći udahnuti vazduh. Danas ovakve bojazni izgledaju smešno, ali imamo i mi svoje moderne strahove od kojih mnogi i nisu bezrazložni. 

Mi se trudimo da idemo u korak sa novim tehnologijama i da našim potrošačima ponudimo nove usluge koje  će im olakšati život, ali ovakav brzi razvoj neminovno povlači za sobom i greške i zato vas molim za malo razumevanja. GOMEX radi u vašu korist, ali nismo bezgrešni. Česte su tehničke greške, ali još češći su ljudski propusti, pre svega neljubaznost... 

Idemo dalje... 

Trudimo se da budemo bolji, a vi nam pišite vaša zapažanja, i dobra i loša. Svaka primedba je dobrodošla.

                               

Šešir nakrivi, lakše se živi!