B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 24/2016 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 24.11.2016

Dragi naši,

Kao što sam i obećao, krenuli smo sa SELEKTOROM POPUSTA, koji donosi nove pogodnosti za korisnike Kartice brojalice. Od sada više ne morate da čekate da se vaš omiljeni proizvod nađe na akciji. Idite na naš sajt www.gomex.rs, izaberite Selektor popusta i izaberite deset artikala koje ćete kupovati sa popustom tokom tog kalendarskog meseca. Ovo je napokon samo VAŠA akcija, akcija koju ste vi kreirali. Napravili smo aplikacije i za pametne telefone tako da vam sve ove mogućnosti budu što pristupačnije. Ovakav program nema ni jedan trgovački lanac u Srbiji, a ni u regionu, jer on nije kupljen u inostranstvu već su ga kreirali gomexovci uz pomoć kolega iz domaćih specijalizovanih IT kompanija. Više o svemu pročitajte u ovom broju i... napred u akciju!

U proteklom periodu smo imali i aferu vezanu za dečije kašice u kojima je pronađena veća koncentracija pesticida. Po našem starom običaju odmah smo krenuli sa širenjem panike, a da pravog razloga nije bilo. Naš zakonodavac je sa pravom bio oprezan u određivanju dozvoljenih granica za prisutnost pesticida pa su te vrednosti određene vrlo nisko. To znači da su granice pređene, ali utvrđene količine pesticida su ipak još uvek dovoljno daleko da bi neposredno ugrozilo zdravlje dece.

Naravno, kada je u pitanju zdravlje dece, nikada nije dovoljno opreznosti, ali ti proizvodi su povučeni iz prodaje na vreme i siguran sam da neće biti štetnih posledica.  Koliko god mi bili sumnjičavi prema sposobnostima naše države, barem u ovoj oblasti bezbednosti hrane sistem ipak dobro funkcioniše.

Greške se dešavaju svakodnevno. Koliko god mi pokušavali da predvidimo sve situacije, nešto uvek previdimo. Pročitao sam negde da je za nesreću u Černobilju (eksplozija atomske elektrane) bilo potrebno da se odjednom ostvari više od 20 različitih negativnih događaja. Svaki matematički proračun bi vam rekao da je mogućnost da se sve to ostvari u jednom trenutku samo teoretska, ali... ipak se desilo.

Srećom više od 99% grešaka koje se dešavaja nemaju nikakve ozbiljne posledice i zato moramo voditi računa da od komarca ne pravimo magarca. Društvo se tako razvija. Dogodi se greška, a onda se napravi procedura kako bi se u budućnosti slična greška izbegla i sistem postaje sve bolji. Greška, ispravka, greška, ispravka... i tako smo došli do ovog tehnološkog nivoa na kome se sada nalazimo.

Ovo nije opravdanje za one koje greše, posebno ne za one koji greše zbog trke za profitom. Hrana mora da bude bezbedna... ali hajde da budemo odgovorni i da ne pravimo od svega cirkus i materijal za tabloide.