B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 21/2018 - Kolumna

autor: Gomex | 25.10.2018
Porodični magazin 21/2018 - Kolumna

Dragi naši,

šta god neko pomislio, za većinu nas jesen je najlepše godišnje doba, naročito ako je topla i prijatna kakva je ovogodišnja. Da, školarci će reći da se njima jesen baš i ne dopada previše, jer u ovom godišnjem dobu počinju učenje i školske obaveze, ali svakako to mora da se desi...

Jesen je i onaj deo godine kada se piljarice u našim marketima prosto preplave brojnim voćem i povrćem, toliko neophodnim za zdravu ishranu i kvalitetan život. Na “zaštitni znak” jeseni - grožđe - osvrnuo se u svom tekstu i naš saradnik Dr Vladimir Jorga. Poznato je da vitamine i minerale moramo da unosimo svakodnevno u naš organizam, a stručnjaci smatraju da je najbolje to činiti konzumiranjem svežeg voća i povrća.

O tome kako na najbolji način iskoristiti sve hranljive materije koje može ponuditi ova vrsta hrane, čitaćete u tekstu naše nutricionistkinje Petre Sljuke. Kvalitetna i raznovrsna ishrana bogata vitaminima i mineralima takođe može pojačati imunitet kako dece tako i odraslih a time i sprečiti pojavu bolesti.

Pokušajte da sa decom provodite vreme na otvorenom kad god je to moguće. Mnogo svežeg vazduha koristi očuvanju zdravlja, a to se odnosi i na izlaske u prirodu ili šetnje, ali i na otvorene prozore u stanu ili kući uz redovno provetravanje prostorija. Dok nema jake kiše, jakog vetra i dok nije jako “udario” minus nema nikakve prepreke za izlaženje napolje, čak i sa malim bebama. Šta više prijaće im!

Na kraju, jesen je i period kada polako, ali sasvim sigurno počinjemo da razmišljamo i o brojnim proslavama koje nas očekuju do kraja kalendarske godine. Mislite da nije tako? Prisetite se samo one narodne: “Ko rano rani, dve sreće grabi” i pripremite se na vreme. Toliko od nas za ovaj put. Do naredne prilike...

 

 

                                Šešir nakrivi, lakše se živi!