B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 16/2018 - Kolumna

autor: Gomex | 16.08.2018
Porodični magazin 16/2018 - Kolumna

Dragi naši,

 

Ulazimo u sam finiš sezone godišnjih odmora. Iskreno se nadamo da ste uspeli da ugrabite par dana (ili i više) i da “šmugnete” negde dovoljno daleko da možete da tvrdite da ste se odmorili.

Iskreno govoreći, nismo nešto sigurni da bismo period koji ostaje iza nas mogli nazvati letom, ali šta je - tu je. Klinci su već smislili pošalicu na tu temu koja glasi: “Zašto se bunite zbog vlažnog leta? Pa kiša je padala samo dva puta. Prvi put 21 dan a drugi put 14 dana...”.

Kao po pravilu, kraj avgusta je kod najmlađih rezervisan za realizaciju još poneke neostvarene želje jer je i raspust na izmaku, dok roditelji lagano ulaze u stresni period nabavke udžbenika, školskog pribora i jesenje garderobe za svoje „kao iz vode” nenadano izrasle mališane. 

Postoji univerzalno primenjiv recept da se ublaži ova stresna situacija. Mudri i iskusni roditelji nabavku školskog pribora „razbiju” barem na dva dela. Naime, u drugoj polovini avgusta se pribavi: nova torba, pernica, nešto svesaka, olovaka, bojica i lenjira. Početkom septembra kada učitelji i nastavnici daju konačne spiskove, ostaje nam samo da dokupimo ono što nam konkretno nedostaje.

Na taj način sebi olakšavamo finansijski izdatak, makar u dve polumesečne rate i umanjujemo obavezu da se laktamo u gužvi. Sa druge strane, u našim objektima, moramo da podsetimo, postoji koncept plaćanja na odloženo od 200 dana i opcija „Ček na dopis” koja bi mogla i ovaj izdatak da olakša.

Istovremeno, kraj leta je rezervisan za sijaset festivala koji su zaduženi da deci i tinejdžerima ostave najlepše uspomene za kraj raspusta i kraj ovog varljivog leta. U ovom broju vam donosimo program i najavu tradicionalne zrenjaninske manifestacije „Dani piva” kojom sve vas koji čitate "Porodični magazin" pozivamo da nas posetite i sa sobom iz našeg grada ponesete najlepše uspomene za kraj leta.

Uz poziv da nam šaljete recepte u što većem broju, još jednom bismo želeli da napomenemo da obavezno dostavite ime, prezime i mesto odakle pišete jer to značajno olakšava komunikaciju a povećava šansu da možda baš u sledećem broju “Porodičnog magazina” pročitate vaš recept...