B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 13/2018 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 05.07.2018

Dragi naši,

Prvo pravilo ovakvih zabavnih magazina je - nema loših vesti ! S druge strane, kada smo počeli sa ovim našim novinama, prvo pravilo je bilo i ostalo - nema petljanja, poverenje kupaca se mora zaslužiti! Sve ovo je lakše reći nego učiniti.

Svi mi, trgovci, se borimo za svakog kupca i iskreno verujem da velika većina zaista želi da ugodi kupcu, ali na terenu je malo drugačije. Usluga nije uvek onakva kakvu očekujemo, kvalitet svežih proizvoda varira, a i urednost nije uvek na nivou. Tržište je surovo, svaka greška se plaća i mi uglavnom znamo šta treba da radimo, ali često realnost bude daleko od naših želja. Prosečna plata u Srbiji je nešto preko 400 evra. To nije puno, a kada bi uzeli u obzir da evro danas vredi manje nego pre godinu dana, situacija je malo pesimistička. Međutim, to je ono što je zarađeno i ako se podeli više, to će biti samo dodatni teret za našu decu. To sigurno nije ono što želimo.

Zašto vam ovo pišem? Već sam vam najavljivao da ćemo početi sa naplatom tzv. gratis kesa i to vreme je došlo. Od 16. jula počinjemo sa naplatom plastičnih kesa. To nije dobra vest za kupce, ali iskreno verujem da je ova mera bila neizbežna. Ako želimo da budemo članovi EU, moramo prihvatati i neke njihove standarde, između ostalih i ekološke. I na kraju krajeva, živimo u svetu gde se ceni samo uspeh i to pre svega u finansijskom obliku. Sve se plaća i toga bi trebali svi biti svesni, samo je pitanje da li je cena poštena.

Cena od 2 dinara za kesu nije velika. U okolnim zemljama se kreće oko 5 dinara. Međutim, čak i ovako niska cena će pomoći da se razbacivanje prepolovi. Bolje bi bilo kada bi se ponašali savesno i koristili samo onoliko kesa koliko je potrebno, ali računanje na savest se do sada nije pokazalo kao čvrst oslonac. Bar u tom delu se ponašamo kao 100% Evropljani.

Ipak, ima i dobrih vesti. Kese će biti boljeg kvaliteta, a i delićemo veliki broj torbi. Svaki kupac koji ima našu karticu i napravi račun veći od 1000 dinara, dobiće besplatnu torbu. Podela će trajati dok traju zalihe. 

Idemo dalje... Mi ćemo se potruditi da popravimo uslugu i asortiman. Potrudićemo se da kupcima za isti novac ponudimo više i da tako ublažimo uticaj naplate kesa. I šta više da vam kažem nego... 

  

 

                                Šešir nakrivi, lakše se živi!