B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 12/2019 - Kolumna

autor: Gomex | 20.06.2019
Porodični magazin 12/2019 - Kolumna

Dragi naši,

Neko je rekao leto? O da, po svemu sudeći konačno smo dočekali da prestanu kiše i obasja nas toliko očekivano Sunce! Ovim brojem “Porodičnog magazina” ispraćamo proleće i dočekujemo leto, uz poruku da nam nikako ne radi ono što nam je proleće već priredilo - ove godine nije bilo uopšte “u elementu”...

U svojoj drami “Sveti Georgije ubiva aždahu” Dušan Kovačević na jednom mestu piše da nije ni čudo što nas Sunce ne voli jer ga često spominjemo u ružnom kontekstu, da ne kažemo - u psovkama. I jeste tako... Zapitajte se koliko puta dnevno imate prilike da čujete da neko sipa “drvlje i kamenje” koristeći imenicu Sunce? U istoj drami, Kovačević dodaje da je “dobro što nam Sunce uopšte i sija, koliko ga kudimo”. 

Sa prvim danima (zvaničnog) leta verovatno će otpočeti i planiranja gde i kako potrošiti godišnji odmor. U Srbiji su, recimo, u prvih četrnaest dana od početka podele vaučera za besplatna letovanja na domaćim destinacijama podeljene sve planirane količine. Ovaj podatak daje mesta optimizmu da se domaća turistička ponuda poboljšala, ali i da su građani Srbije polako, ali sigurno prihvatili činjenicu da na samo par sati od njihove kuće postoje predivna prirodna ili slična turistička blaga koja samo čekaju da ih možda baš vi pronađete i uživate u njima.

E sad, ukoliko spadate među onaj deo populacije koji kaže da odmor bez odlaska na more i nije odmor, ipak ćete morati da se složite ako vam budemo rekli - o ukusima ne vredi raspravljati. Nekako je ipak najvažnije da taj odmor i slobodne dane iskoristite u skladu sa planovima koje imate i u društvu onih koje želite. 

A kada već budete isključili vaše mobilne telefone, laptopove, tablete i slične “gnjavatore” savremenog doba, ostaje vam samo da se zavalite u neku ležaljku ili na peškir i uživate za “sve novce”! I obavezno...

 

Šešir nakrivi, lakše se živi!