B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 11/2018 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 07.06.2018

Dragi naši,

Počela je fudbalska groznica. Muškarci će uživati, a žene će se nervirati. Napuniće se kafići, prodavati sličice, neko će se radovati, neko tugovati, ali u svakom slučaju okrenuće se veliki novac. Iako načelno razumem kako se u tako nebitnoj igri stvara tako veliki novac, ipak sam začuđen toooolikom količinom novca! 

Kada sam bio momak, popularni su bili oni koji su svirali neki instrument ili se bavili sportom. Novac nije igrao neku ulogu. Možda je to bilo  naivno vreme, možda i nemoguće, ali volim da ga se sećam. Niko nije imao baš novaca, treniranje je bilo besplatno, a klubovi bili na svakom koraku. Nemam iluzije o mnogim greškama onog sistema, na kraju, da je bio tako dobar, verovatno ne bi ni propao, ali nije sve bilo tako loše. Od igranja za kopačke i stipendiju došli smo do stotina miliona evra za prelazak iz kluba u klub. Kao što ono prvo nije bilo normalno, bogami, ni ovo drugo nije normalno.

Da li će naša Zvezda ili rumunska Steaua opet postati prvaci kontinenta? Teško, sada je to igra bogatih, a mogućnost da mali klub osvoji Ligu šampiona je jednak mogućnosti kao da David pobedi Golijata. Dakle, mogućnost postoji, ali mnogo je mala. Da li je to ono što smo želeli? Od igre „za dušu“, vratili smo se u vreme rimskih gladijatora. Nekad je bilo važno učestvovati, a danas je važno pobediti.

Kako god, navijam za našu reprezentaciju. Ne znam šta će napraviti, ali nadam se da će nam pružiti dragocene trenutke ponosa. Nije sve samo u dobrim rezultatima i osvojenim titulama. Deca u reprezentativcima vide idole, pa bih voleo da svako od naših momaka ponese to razmišljanje kada istrči na teren.

Posle svih priča o novcu, ipak ostaje da će se društvo okupiti ispred ekrana, pojesti nešto i popiti, družiti se. I to nešto vredi. Sport je izgubio svoje dečačko lice i pretvorio se u ozbiljnog biznismena, ali navijači... Pravi navijači su i dalje ljudi puni emocija. Oni su ti koji se raduju i tuguju, koji traže opravdanje za svaku grešku svojih miljenika. Oni putuju, troše svoje teško zarađene novce i to sve bez nekog materijalnog interesa. To se mora poštovati.