B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 10/2017 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 17.05.2017

Dragi naši,

Uskoro nas očekuju promene u našem i vašem “Porodičnom magazinu”. Želimo da ga pretvorimo u novine zabavno-informativnog karaktera gde bi kroz zabavne sadržaje u stvari davali dodatne informacije o proizvodima koji su bitni za kvalitet života svih nas.

Pokušaćemo da angažujemo najeminetnije stručnjake iz sfere prehrambene industrije koji bi nam objašnjavali kako da prepoznamo kvalitet, kako da izbegnemo da nas neko prevari putem primamljivih propagandnih poruka, kako da sa raspoloživim novcem napravimo zdravu i ukusnu hranu za svoju porodicu.

Pokušaćemo i sa intervjuima sa poznatim osobama koji bi nam pričali kako se odmaraju, kako pripremaju hranu, koja su im omiljena jela i sve tako redom. Pokušaćemo da vam na lak i razumljiv način približimo one bitne informacije kako bi za vaš novac dobili najveću vrednost, ali i da uporedite ono što GOMEX radi sa radom ostalih konkurenata. Verujemo da bi u tom upoređivanju dobro prošli.

Svesni smo činjenice da su kupci sluđeni ogromnom količinim reklamnih poruka. Cene više nisu merilo vrednosti. Nekada je viša cena proizvoda automatski značila i viši kvalitet, ali danas nije tako.

Kod nekih proizvoda troškovi marketinga su veći od vrednosti samog proizvoda, pa se pitate šta kupujete – proizvod ili reklamu tog proizvoda. To se zove negativna strana potrošačkog društva, dobili smo veliki broj korisnih proizvoda koji nam olakšavaju svakodnevni život ali i masu bespotrebnih mamipara. Tu baš treba znanja da se snađeš pa je i za profesionalca teško racionalno upravljati svojim novcem.

GOMEX je za srpske prilike velika firma, ali u konkurenciji sa svetskim trgovačkim gigantima mi smo objektivno mali i naši resursi za reklamiranje ne mogu da pariraju njihovima. Drugim rečima, nemamo mi para da vas ubeđujemo u nešto u šta ni sami ne verejumo, pa nam je jeftinije da budemo pošteni.

Na tragu ovih razmišljanja će biti i naš “Porodični magazin”. Davaćemo vam tačne informacije, sa željom da steknete poverenje u naš sistem, a vi ćete procenjivati šta je za vas najbolje. Mojoj deci već godinama objašnjavam da nije dobro da piju gazirana pića i jedu čips, ali oni to i dalje uporno i sa zadovoljstvom čine, tako da se ne bojim za posao. Svaka roba ima svog kupca.