B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 09/2022 - Kolumna

autor: Gomex | 05.05.2022
Porodični magazin 09/2022 - Kolumna

Dragi naši,

Uz sva moguća zakašnjenja, proleće je ipak stiglo u naše krajeve i dobra vest je da je grejna sezona zvanično završena. Naravno da nismo mogli da biramo meteorološke prilike, ali ove godine smo se baš načekali. Sa lepim vremenom i dužim danima, naglašena je potreba svake porodice da provede što više vremena na otvorenom, a proleće je najadekvatnije godišnje doba za izlete, prijatne šetnje i boravak u prirodi…

Uskršnji i prvomajski praznici su iza nas, kao i sijaset neradnih dana, pojačana praznična ishrana i sve što ide sa tim. Ako se u prethodnom periodu nismo dovoljno namirisali roštilja i nauživali u obilnim obrocima, onda nam nema pomoći. Zato je sada došao period da se zaista adekvatno okrenemo prirodi.

Svakodnevno odredite sebi nekoliko slobodnih sati za kvalitetno provedeno vreme napolju. Bilo da je to prijatna šetnja u parku, pored reke ili rekreativno trčanje, vožnja bicikla, rolera, skejta... Ukoliko niste u situaciji da provedete aktivno vreme sa porodicom ili partnerom, pronađite društvo u vidu prijatelja sa kojima imate zajedničke teme, što će boravak u prirodi upotpuniti i učiniti ga zanimljivim i sadržajnim.

Važno je napomenuti da se za duge prolećne šetnje dobro opremite. Bez obzira što je u trenutku kada ste krenuli bilo sunčano i toplo, sa sobom svakako ponesite kabanicu i nešto na duge rukave. Ne dozvolite da vam promenljivo vreme pokvari zabavu! Takođe je bitno da u šetnju krenete u udobnoj obući. Iza nas je dug period zimske neaktivnosti i kondicija nam trenutno nije jača strana, stoga ne zadajte sebi neostvarive ciljeve, kako se lep izlet ne bi pretvorio u ružnu uspomenu. 

Ukoliko ste roditelj, ovakav poduhvat je još kompleksnija stvar. Ne krećite ni na kraći izlet bez dovoljno flaširane vode, vlažnih maramica, sredstava protiv insekata i još ponešto sitnih potrepština koje su deci neophodne u prirodi. U svakom slučaju, iskoristite svoje slobodne trenutke da u proleću uživate sa najboljim društvom!