B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 07/2019 - Kolumna

autor: Gomex | 04.04.2019
Porodični magazin 07/2019 - Kolumna

Dragi naši,

Uporedo sa lepim, prolećnim vremenom, većina vas sigurno “priprema teren” za tradicionalno “veliko prolećno spremanje” kuće odnosno stana. Hladni i ružni dani ostali su iza nas, Sunca ima sasvim dovoljno da prozore držite otvorene po maltene ceo dan, pa zašto ne biste zgrabili krpu i metlu i “razbudili” svoj prostor posle zimskog perioda?

Stručnjaci smatraju da je prolećno sređivanje kuće ujedno i fizička i mentalna gimnastika za vaše telo. Priznajte, zima je idealno godišnje doba da budete lenji i slabije se krećete... E ali sada je proleće i to više ne važi! Ribanje, čišćenje, usisavanje, brisanje... blagotvorni su u isto vreme i za mozak i za mišiće. A tek kada posle napornog rada sednete u omiljenu stolicu i pogledate kako se sve sija - očekujemo jedan veliki, široki osmeh na vašem licu!

Naravno, uz stambeni prostor, ovo je period godine kada kreću i prvi poslovi u baštama, vrtovima, voćnjacima... Vaše biljke su iskoristile zimski “godišnji odmor” i sada je trenutak da ih podsetite šta im je zadatak. Tokom aprila bašte dobijaju svoj prepoznatljiv izgled, a koje će boje ove sezone biti u njima zavisi samo od mašte baštovana ili baštovanke. Imajte na umu da izaberete biljke koje cvetaju u različito vreme, tako da u svakom periodu u vašoj bašti postoji poneka vrsta koja je u cvetu.

Eto, nadamo se da je ovo bilo par korisnih saveta i zapažanja i da smo uspeli makar malkice da vam približimo koliko je lepo baviti se radovima u bašti. Ovog proleća i tokom cele godine uživaće i ljubitelji fudbala jer su krenule kvalifikacije za EP u fudbalu 2020. godine. “Orlovi” su dobro počeli i držimo im fige da ne posustanu do samog kraja. Zanimljivo je da u kvalifikacijama igraju 54 reprezentacije među kojima su i zemlje domaćini, pa po prvi put postoji mogućnost da se prvenstvo održi u zemlji koja ne učestvuje na njemu!

Slučajnost ili ne, ali Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. se održava od 12. juna do 12. jula u 12 država i 12 gradova - idealna tema za teoretičare zavere. Mi se nećemo baviti time, već onom sportskom stranom “najvažnije sporedne stvari na svetu” i navijati za naše!  

 

 

                                Šešir nakrivi, lakše se živi!