B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 06/2019 - Kolumna

autor: Gomex | 21.03.2019
Porodični magazin 06/2019 - Kolumna

Dragi naši,

Dočekasmo i proleće. Za mnoge je ovo najlepše i najromantičnije godišnje doba. Vreme kada se i biljke i životinje bude, a priroda počinje da “pumpa” životne “sokove” kroz sve one pore koje su tokom zime bile čvrsto zatvorene. Proleće je takođe i onaj deo godine kada cveta sigurno najlepše osećanje na svetu - ljubav.

Mnogima od nas se upravo početkom proleća, iz nekih samo Majci Prirodi znanih razloga, probude i “leptirići” u stomaku. Budite bez brige. Mi koji pripadamo “ozbiljnijim” (da ne kažemo “starijim”) generacijama znamo da je to u stvari sastavni deo malopre pomenutog osećanja ljubavi. Za vas koji ćete ovog proleća po prvi put osetiti to neobično prolećno “golicanje” u stomaku, znajte da je u pitanju siguran znak da ste zaljubljeni. I zaista, nije ni čudno da se sve to dešava baš tokom dela godine kada sve buja i raste.

Prijatno prolećno vreme prava su prilika da zgrabite vašu voljenu osobu za ruku i povedete je u obližnji park na jednu dugu i okrepljujuću šetnju. Sa medicinske tačke gledišta, to je veoma zdrav potez, a sa “romantične” tačke gledišta, eto prilike da zajedno sa vašim dragim bićem pročavrljate o prolećnim, laganim temama... Razmislite šta biste od cveća voleli da gledate ove godine i posadite ga. Prepustite se lepim danima koji su pred nama i “podesite” svoje raspoloženje. Nije teško, verujte, a može zaista da prija...

Možda ćete početi da razmišljate i o tome gde provesti godišnji odmor ove godine. Što da ne? Naš narod kaže: “Ko rano rani, dve sreće grabi”. Počnite zato sa pripremama na vreme, da se ne bi desilo da vas dan kada će vam šef reći da ste na odmoru zatekne nespremne. Naravno, nije “pod obavezno” da godišnji odmor morate provesti negde na moru, preko granice. Ima toliko lepih, neistraženih delova i u ovoj našoj Srbiji, verujte nam na reč...

Na kraju, iskoristićemo citat čuvenog Marka Tvena koji je na svoj način opisao ovo godišnje doba: “To je prolećna groznica. Tako se zove. A kada je zakačiš, ti želiš - pa, ne znaš baš tačno šta želiš, ali srce te boli koliko žarko želiš to nešto!”...!  

Šešir nakrivi, lakše se živi!