B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 05/2019 - Kolumna

autor: Gomex | 07.03.2019
Porodični magazin 05/2019 - Kolumna

Dragi naši,

Iako nije uobičajeno, ovaj uvodnik podelićemo na dva segmenta. Prvi deo posvetićemo ženama, našim suprugama, majkama, bakama, svekrvama, taštama, prijateljicama, koleginicama... a drugi deo uvodnika biće deo teksta namenjen muškom delu populacije. Dakle...

Drage naše dame, sa velikim zadovoljstvom čestitamo vam 8. mart - Međunarodni dan žena. Budite lepe, srećne i pažene svakog, a ne samo ovog dana! Više od stotinu godina traje borba pripadnica lepšeg pola za ravnopravniji položaj u društvu u kojem (hteli mi to da priznamo ili ne) vladaju muškarci. Poražavajuća je činjenica da se u Srbiji čak 60 odsto žena na selu najvećim delom vode kao nezaposlene, iako rade i doprinose svojoj porodici. Značajan deo rukovodećih pozicija u bilo kojem segmentu poslovanja po pravilu rezervisan je za muškarce. Žene često imaju manju platu u odnosu na svoje kolege za isti obim rada, a postoje i određena zanimanja koja se, iz nekog razloga, smatraju isključivo “muškim”.

Dodaćemo svemu ovome izrečenom i podatak da žene uglavnom imaju po dva posla - jedan za koji primaju platu i onaj koji rade nakon dolaska kući, a koji podrazumeva brigu o deci i domaćinstvu i za koji nemaju nikakvih nadoknada. Svest o ovakvom stanju se ipak menja na bolje, ali još uvek relativno sporo i nesistematski.

Sa druge strane, činjenica da među zaposlenima u kompaniji GOMEX više od 75% čine žene, podatak je na koji smo zaista ponosni. Naše koleginice su pravi stub GOMEX-a, “kičma” i oslonac koji čvrsto stoji u svom uporištu. Višestruke naučne studije i analize nedvosmisleno su pokazale da su žene znatno pedantnije, organizovanije i odgovornije na svojim radnim mestima od muškaraca, kao i da pojedine segmente poverenih im poslova obavljaju brže i lakše od svojih kolega. I tu bismo možda mogli da stavimo tačku na prvi deo ovog teksta. Drugi deo namenjen je muškom delu populacije...

Poštovani muškarci, iz dana u dan svima vam postaje jasno koliko bi svet bio tužno mesto za život da nema žena. I umesto da vam podelimo par saveta kako da svojim kudikamo lepšim polovinama budete što češće na dohvat ruke, citiraćemo neprolaznog Duška Radovića: “Udvarajte se malo svojoj ženi – kao da vam nije žena, kao da vas ne voli, kao da ima nekog drugog, kao da može da bira. A žena nije nezahvalna. Na tu pažnju ona će vam odgovoriti sa mnogo dobrote – kao da vas voli, kao da nema drugog, kao da ne može da bira”... Učinite im svaki dan - Danom žena!  

 

 

                                Šešir nakrivi, lakše se živi!