B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 01/2018 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 11.01.2018

Dragi naši,

Pošteno govoreći, prošlu godinu ću ipak pamtiti kao malo bolju nego što je bila prethodna.

GOMEX je porastao za 18%, a vrednost prosečnog računa za 6%. Naš ukupni porast pokazuje da smo bolje radili, ali i investirali, dok porast vrednosti računa pokazuje da ste nam poklanjali više poverenja i punili svoje korpe sa više proizvoda nego prethodne godine.

Ovo je rezultat koji raduje, ali i obavezuje, pa obećavam da ćemo se i ove godine potruditi da imamo dobru, kvalitetnu robu po dobrim cenama, ali i da ćemo osmisliti još akcija i drugih pogodnosti koje će vam kupovinu učiniti lakšom i zabavnijom.

Dobra vest za sve je da je od 01. januara povećana minimalna cena rada, a od 01. februara biće povećan i neoporezivi deo plate. Kada bi bio izbor za najtrgovca, čista srca bih predložio našeg ministra finansija. Kada troši tuđe novce (mislim na povećanje minimalne cene rada koje ide na teret poslodavaca) krenuo je odmah od 01. januara, ali kada troši svoje-državne novce (mislim na smanjenje poreza na plate koje smanjuje prihod države), onda kreće od 1. februara. Samo na toj razlici od mesec dana budžet će biti bogatiji za simpatične parice. Šalu na stranu...

Obe mere su dobre, ali morale su se uvesti u isto vreme. Ovako i dalje ostaje uverenje da je za državu rasterećenje privrede nužno zlo, a ne jedini pravi i dugoročno održiv način da nam građani više zarađuju. Jedini pravi način za povećanja plata jeste da se poveća proizvodnja i organizuje jeftinija i efikasnija državna uprava. Sve ostalo je kozmetika. Deca su nam odlazila i ranije, ali sada odlaze i oni srednjih godina. Vreme je za hrabre odluke.

Još jedna vest za gurmane. Napravili smo novi proizvod iz porodice 1/1. Radi se o proizvodu pod imenom „Bezdanski grom“ i nastao je pukim slučajem. Jednom prilikom sedeo sam sa porodicom na jednoj čardi i jeo fiš paprikaš (vrsta riblje čorbe). Pošto volim ljutu hranu, tražio sam da mi daju neku papriku i dobio sam njihov lokalni proizvod koji me je oduševio. Radi se o mešavini nekoliko vrsta lokalne paprike koje daju izuzetnu ljutinu, a ne menjaju slanost ili kiselinu. Jelo je samo mnooogooo ljuto. Stupili smo u kontakt sa lokalnim proizvođačem i rezultat je pred vama. Mogu samo da vam garantujem da je baš ljuto i baš prirodno.

Od paprikaša nije daleko vino, a onda...

Šešir nakrivi, lakše se živi (i zapevaj)! :)