B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Za zdrav izgled kože i tokom jeseni

autor: Gomex | 20.10.2022
Za zdrav izgled kože i tokom jeseni

Jesen donosi hladno i kišno vreme, nema više toplog sunca, a vetar biva sve jači, te naša koža trpi… U nastavku teksta saznaćete odgovor na pitanje – kako se izboriti sa ovim problemom.

Kako oporaviti kožu posle leta?

Bilo da ste proveli leto na plaži ili ne, verovatno imate blago oštećenje kože od sunčevih zraka. Dermatolozi zbog toga preporučuju korišćenje krema i losiona koji u sebi imaju najviše retinola, kako bi se koža oporavila i što je još važnije - obnovila! Još jedna stvar nakon letnjeg perioda su proširene pore. Sunce i toplota utiču na to da se pore tokom letnjeg perioda prošire i otvore, pa je potrebno koristiti blage pilinge, tonike i serume za lice koji sadrže visok nivo salicilne kiseline.

Priprema kože za hladnije dane

Sa hladnim vremenom, pored džempera i ćebeta, iz svojih ormara treba izvaditi i kreme i losione koji hidriraju kožu. Kako postaje hladnije, naša koža se sve više isušuje. Iz tog razloga, veoma je bitno redovno koristiti sredstva za hidriranje celog tela.

Dermatolozi i stručnjaci preporučuju da preskočite upotrebu pilinga za telo, jer oni mogu da budu previše grubi za kožu. Umesto toga, pronađite nežne proizvode za čišćenje kože, koji u svojoj formuli nemaju „agresivne” supstance.

Hladnije vreme steže krvne sudove, što dovodi do loše prokrvljenosti. Bez dobre cirkulacije vaš ten može izgledati sivkasto i bledujnavo, a stručnjaci i dermatolozi preporučuju konzumiranje hrane sa visokim nivoom antioksidanasa, kao i korišćenje kozmetike na bazi ruzmarina, peperminta i ženšena.

Ono što je veoma bitno zapamtiti jeste da je koža najveći ljudski organ, koji zahteva posebnu negu i pažnju. Uz ove savete i korisne informacije, možete sačuvati vitalnost i zdravlje vaše kože na duge staze.