B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Uživaj u prirodi al’ ne zaboravi na kvalitetan obrok

autor: Gomex | 01.04.2021
Uživaj u prirodi al’ ne zaboravi na kvalitetan obrok

Našem telu su potrebni prava hrana i redovne aktivnosti (kako fizičke, tako i mentalne) da bi ostvarilo svoj puni potencijal. Vikend izleti u prirodno okruženje jedan su od provereno kvalitetnih koncepata održavanja forme za svaku modernu porodicu.

Ako postoji nešto što je lekovito, a svima nama dostupno, onda su to bez sumnje zelenilo i svež vazduh. 

Rekreacija lek za telo i dušu

Lagana šetnja parkom ili šumom dopušta nam da razbistrimo misli, izbacimo iz sebe svu negativnu energiju i donesemo važne životne odluke. Pored toga, šetnja dokazano smanjuje stres i doprinosi topljenju masnih naslaga. Iako su studije pokazale da čak i samo gledanje slika prirodnih predela pruža kognitivni podsticaj i meditativni efekat, uvek glasamo za pravi odlazak u prirodu. 

Srbija se može pohvaliti velikim brojem prirodnih atrakcija, spomenicima istorije i kulture, ali i etno selima i mnogim drugim lokacijama pogodnim za odmor i opuštanje. Oni koji nisu u situaciji da putuju, svakako mogu provesti dan šetajući, vozeći bicikl, pecajući, radeći bilo šta što doprinosi osećaju zadovoljstva... Šetnja po strmim brdima, trčanje ili vožnja biciklom će učiniti da se osećamo izvrsno i sve to dok se zabavljamo.

A važan je i kvalitetan obrok

Pobrinite da vas nakon rekreacije i fizičkih napora sačeka tanjir sa toplim ručkom ili večerom. Sastojke za obrok, uz malo sreće i znanja, možete pronaći upravo u prirodi. Takođe, začinsko bilje je često samoniklo i može se pronaći na najrazličitijim mestima. To svakako otvara mogućnost isprobavanja nekih novih ukusa.

Ako idete na vikend putovanje ili mini odmor, potrudite se da, pored fizičkih aktivnosti, imate i kvalitetne obroke. Donosimo vam recept za krem čorbu od brokolija uz pomoć Easy Cooker-a.

Krem čorba od brokolija

Sastojci:

Brokoli srednje veličine (iseći na kocke), glavica crnog luka (iseći na kocke), 1 veći krompir (iseći na kocke), 2 čena belog luka, so, biber, kocka za supu ili bujon

Priprema:

Sve sastojke ubacite u Easy Cooker, sipajte vodu do označenog nivoa i uključite program „Smooth”. Za samo 21 minut imaćete gotovu krem čorbu od brokolija! Začinite po želji i služite sa neutralnom pavlakom, svežim začinskim biljem ili pečenim kockicama hleba.