B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Skijanje u martu, restart za celu porodicu

autor: Gomex | 18.02.2021
Skijanje u martu, restart za celu porodicu

Zimska sezona u našoj zemlji nudi bezbroj mogućnosti za kvalitetan odmor, a prvi preduslov za uspešno porodično putovanje je dobra organizacija i odabir lokacije atraktivne svim generacijama. Pronalaženje ovakvog mesta može izgledati kao nemoguća misija, ali raznovrstan sadržaj na srpskim planinama je dostigao nivo koji bi trebalo da zadovolji potrebe svih članova porodice.

Čari skijanja

Skijanje je jedan od glavnih povoda za odlazak na zimovanje, a kako biste istinski mogli da uživate u svim čarima ovog sporta, obezbedite obuku i za decu. Na taj način ćete ih stalno imati u svojoj blizini, a oni će biti preokupirani savladavanjem nove veštine, pa vas neće ometati u vašim aktivnostima na stazi. U tome vam mogu pomoći škole skijanja čiji su instruktori obučeni i za rad sa malom decom, stoga ne bi trebalo da brinete za njihovu sigurnost.

Ukoliko vaši mališani još nisu stasali za skijanje, na ugaženim stazama odličnu zabavu nudi i sankanje, koje deci predstavlja pravo uživanje. Za to će vam biti potrebne sanke, koje u većini ski centara možete iznajmiti. Nije loše ni vratiti se malo u detinjstvo i poleteti na sankama zajedno sa decom. Nalet adrenalina će vas osloboditi stresa, a dete će dugo sa radošću prepričavati taj doživljaj...

Zimovanje je putovanje u kome treba da uživa cela porodica, pa se potrudite da prilikom planiranja ispunite svačije želje. Ovo je lako postići ukoliko odaberete destinaciju pogodnu za porodični odmor, koja u svakom trenutku može i vama i vašoj deci da ponudi fenomenalnu zabavu. Najteži deo je pakovanje, nakon toga počinje avantura!

Hladan planinski vazduh snažan čistač pluća

Zbog straha da će se deca prehladiti ili povrediti, mame i tate često odlučuju da zimske dane ipak provedu u toplini svog doma. Pedijatri, s druge strane, savetuju da se deca izvode napolje i kad su najhladniji dani. Oštar vazduh i hladnoća, naročito na planinama gde je vazduh čist, povoljno utiču na decu i njihova pluća. Hladan planinski vazduh ima ulogu snažnog čistača disajnih puteva, te se boravak na planinama naročito preporučuje deci koja imaju problema sa plućima, bronhistisom, čestim opstrukcijama i tome slično.

Verovali ili ne, mart je jedan od najpopularnijih meseci za odlazak na zimovanje, jer na planinama tad i dalje ima snega, a sunca je sve više i subjektivni osećaj je da je temperatura značajno viša nego što zapravo jeste.