B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Prolećne radosti za najmlađe

autor: Gomex | 03.03.2022
Prolećne radosti za najmlađe

Proleće prosto mami napolje. Naoružajte se idejama i obezbedite zabavu za celu porodicu. Skrenite deci pažnju na buđenje prirode koje donosi i novi kolorit. Evo ideja koje će vam pomoći da se sa svojim mališanima sjajno zabavite i ulepšate im prve prolećne dane

Pronalaženje boja

Ova aktivnost je odlična za izlazak iz kuće. Spojite kartončiće u nijansama različitih boja i dajte detetu zadatak da pronađe odgovarajuću boju u prirodi. Fantastičan zadatak za posmatranje prirode i njenog buđenja.

Hodanje na štulama

Biće potrebno malo rada kako bi se napravile štule, ali ako je tata vešt u radu sa drvetom, ni to neće biti nikakav problem, a deca će uživati. Zabava je zagarantovana!

Narukvica od prirode

Napravite ovu slatku narukvicu tako što ćete oko ruke obmotati karton i zalepiti ga, a potom naneti  lepak i u prirodi sakupljati elemente za lepljenje i ukrašavanje. 

Crtanje senki

Pripremite krede u boji i krenite u akciju. Recite detetu da izabere boju. Iscrtavanje senki kredom može da počne. Mogućnosti je mnogo, a što je najvažnije - deca će se odlično zabaviti.

Aranžiranje cveća

Osvežite svoj dom aranžiranjem cveća. Izađite u šetnju, sakupite cveće, pripremite vaze ili čašice, vodu, makaze i sve što mislite da će vam biti potrebno. Pustite mašti na volju i oplemenite životni prostor.

Otisci biljaka

Pođite u šetnju parkom ili šumom. Potražite interesantne biljke, obojite njihove listiće vodenim bojama ili temperama i ostavljajte pečate na platnu ili papiru. Kućna izložba je odličan način da se deca pohvale rezultatima ove igre.

Potraga za prirodnim blagom

Iskoristite kutiju za led za ovu simpatičnu potragu za bojama. Stavite različite boje u kutiju i dajte detetu zadatak da nađe prirodne elemente u toj boji.

Potraga za bubama

Ova aktivnost je fantastična za sve uzraste! Nabavite lupu i krenite u potragu za bubama i bubicama. Deca će biti oduševljena posmatranjem i uviđanjem detalja na ovim sićušnim stvorenjima.

Brodići

Za još više zabave, provozajte se do obližnje reke ili jezera. Napravite slatke male brodiće i pustite ih da zaplove.