B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kako sprečiti tragove znojenja na odeći?

autor: Gomex | 27.08.2020
Kako sprečiti tragove znojenja na odeći?

Tokom najtoplijih meseci, naše znojne žlezde pojačano rade, te se znojimo više nego inače. Tragovi znoja na odeći izgledaju ružno i mnogima predstavljaju problem. Ipak, kao i za sve ostalo, i za to postoji rešenje.

Kako izbeći tragove znoja na odeći

Da li će vam ostajati tragovi znoja na odeći ili ne, u velikoj meri zavisi od načina na koji stavljate dezodorans. Znoj pomešan sa dezodoransom stvara neugodne fleke, tako da se savetuje nanošenje manjih količina nego obično. Druga veoma česta greška je ta što majicu ili košulju oblačimo dok se dezodorans još nije osušio, pa se povećavaju šanse za nastanak tragova.

Veoma bitna stavka je i boja odevnih komada koje uzimate. Leti obično biramo odeću svetlijih nijansi, što je greška, s obzirom na to da su tragovi vidljiviji nego na tamnijim komadima. Iako materijale ne možete testirati u prodavnici, to svakako možete uraditi kod kuće, pre nego što izađete. Savet je da, ukoliko ste u mogućnosti, kupujete odeću napravljenu od prirodnih materijala (npr. pamuka i lana). Ne zaboravite da proverite etikete pre kupovine. Dobro je odabrati odevne predmete koji se lako održavaju. Svila je jedan od najnezahvalnijih materijala po tom pitanju, jer su tragovi koji na njoj ostaju prilično vidljivi. Osim toga, možete odabrati odevne komade sa printom, kako tragovi znojenja ne bi bili toliko vidljivi.

Za izbegavanje znojenja, leti je bitno čak i šta jedete i pijete. Najbolje je držati se dalje od vrućih obroka i napitaka, poput supa, čorbi, vruće kafe, čaja, kao i ljute hrane...

Izbegavajte nošenje uske odeće, jer je to svakako najbolji način da smanjite šanse za „pregrevanje“ i preterano znojenje.

Napravite sami rastvor za odstranjivanje fleka od znoja

Odstranjivanje žutih mrlja od znoja ponekad oduzima dosta energije, ali koristeći neke lako dostupne proizvode, možete se osloboditi problema. Sunđerom, umočenim u rastvor hidrogena, prebrišite kritična mesta. Rastvor možete naprskati i pomoću raspršivača. Nakon pola sata veš isperite u vodi… Takođe veoma efikasni protiv znojnih fleka su i Aspirin i Andol (zbog acetilsalicilne kiseline). Isitnite dve tablete i promešajte sa 100ml tople vode. Prebrišite fleke i ostavite odevni predmet na par sati. Posle toga, odeću oprerite i osušite.