B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kako odrediti svoju veličinu obuće?

autor: Gomex | 14.07.2022
Kako odrediti svoju veličinu obuće?

Verovatno ste se mnogo puta zapitali da li je bolje kupovati obuću koja je malo veća ili onu koja vam je taman… I kako pogoditi pravu veličinu?

Kako odrediti veličinu obuće?

Da biste odredili svoju veličinu obuće, koristite jednostavan sistem za merenje veličine stopala. To će vam pomoći da saznate širinu i dužinu, te da kasnije lakše pronađete obuću koja vam savršeno odgovara... Većini ljudi se prilikom merenja dešava da saznaju da im je jedno stopalo duže ili šire od drugog. Ipak, ovo je najnormalnija stvar koja je kod svake osobe izražena u većoj ili manjoj meri, tako da nema razloga za brigu. 

Da li stopala mogu postati šira i duža?

Ligamenti vremenom slabe i stopalo može da pretrpi određene promene, najčešće da se izdigne i proširi. Ovo najčešće pogađa žene tokom trudnoće i one mogu iskusiti tu vrstu fenomena zbog hormona koji se oslobađa da bi se ligamenti u karlici rastegli tokom porođaja. Ligamenti u stopalima takođe mogu biti pogođeni, a stopala mogu postati šira i duža.

Međutim, kada se stopalo produži ili proširi, ne može se vratiti na prvobitnu veličinu. Pravilo koje svakako treba poštovati prilikom kupovine obuće jeste da između palca i vrha patike ili cipele treba da ima malo praznog prostora.

Važno je da obuća bude udobna i komforna

Uvek kupite par cipela u kome se vaša noga oseća udobno i komforno. Obuća u kojoj se ne osećate prijatno može da prouzrokuje da vaše telo ne stoji u ravnoteži i učiniće da izgledate smešno. Još važnije je to što nošenjem loše obuće možete prouzrokovati probleme sa stopalima, zglobovima, kolenima i slabim leđima. 

Novi par obuće najbolje je kupiti baš u vreme kada ćete najčešće nositi tu obuću. Potrudite se da pronađete svoju pravu veličinu kako biste koračali sa osmehom na licu.