B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Jesenji izlet i njegove karakteristike

autor: Gomex | 09.09.2021
Jesenji izlet i njegove karakteristike

Novi list kalendara svojim koloritom opominje da je novo godišnje doba blizu i da ćemo uskoro ispratiti još jedno leto… Nadamo se da ste tople dane iskoristili na najbolji način, ali i da ste spremni da u narednom periodu sebi priredite nove avanture!

Jesenji porodični izlet

Iako su leto i sezona godišnjih odmora već iza nas, sigurni smo da imate u planu bar neki kratki predah od svakodnevnih obaveza. Ponekad je jednostavno neophodno zaboraviti na sve i staviti sopstveno uživanje u prvi plan! Septembar nudi nešto drugačije sadržaje u odnosu na one koji su bili aktuelni prethodnih meseci, pa vam za dane koji dolaze preporučujemo aktivnosti kao što su planinarenje, rafting, pecanje, šetnje po prirodi... 

Predlažemo vam da na izlet povedete i decu, jer savremeni način života ne ostavlja previše prostora za druženje cele porodice. Napravite pravi porodični izlet, izađite iz ustaljenih ritmova, napustite svoje mesto stanovanja (bar na jedan dan) i otkrijte nešto novo! Klasični izleti koji uključuju pripremu hrane i boravak u prirodi uvek su dobra opcija. Iskoristite period pre ozbiljnijih zahlađenja i prepustite se uživanju. Ponesite sportske rekvizite ili društvene igre i osigurajte zabavu!

A tu su i jesenji plodovi

Pojedine aktivnosti kao što su obilasci parkova, jezera, vodopada i drugih prirodnih lepota privlačne su tokom cele godine. Možete upoznati najmlađe sa biljnim i životinskim svetom oko nas... Osim toga, jesenji plodovi mogu se pretvoriti u fenomenalnu dekoraciju. Trebaće vam samo malo mašte i umetničkog pribora da sakupljene plodove iskoritite za kreativne igre sa mališanima. Ideja je bezbroj, a sakupljanje materijala u prirodi može da bude prava potraga za blagom! 

Zoološki vrt bi takođe mogao biti odlična ideja za izlet. Naročito ako ste i vi već zaboravili kad ste poslednji put bili tamo... Deca će uživati posmatrajući životinje koje viđaju samo u crtaćima i slikovnicama, a i za odrasle se uvek pronađe ponešto novo i očaravajuće.

Ukoliko vaši planovi uključuju i obilazak urbanih sredina, kulturnih spomenika ili muzeja, znajte da sa decom to nije uvek lako ostvarivo. Deca traže zabavu, te je svakako bolja ideja da se celokupan izlet osmisli tako da prvenstveno najmlađima pruža priliku za uživanje.