B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Izletnički obrok baš ume da prija...

autor: Gomex | 04.03.2021
Izletnički obrok baš ume da prija...

Nema većeg zadovoljstva od odlaska na izlet sa dragim osobama, međutim planiranje i dobra organizacija u vezi sa obrokom koji ćete spremiti unapred ili na licu mesta su neophodni.

Tajne uspešnog piknika

Svež vazduh, ribolov, badminton, omiljene pesme otpevane uz zvuk gitare, prijateljska atmosfera… Može li biti bolje? U ovim situacijama, gotovo jedina briga je priprema jela. Ručkovi se najčešće spremaju zajedničkim naporima pretvarajući čak i sam proces pripreme u malu feštu. Uloge i zadaci se raspoređuju, a “finale” čitavog dana je momenat kada svi sednu oko improvizovanog stola, spremni da okuse plodove svojih napora. 

Da bi sve bilo savršeno, ne zaboravite da tajna uspešnog piknika leži u jednostavnosti, brižljivom planiranju i pripremanju! Dok neke namirnice (zbog svoje strukture) ne podnose prevoz, druge se zbog vrućine mogu brzo pokvariti i uzrokovati neprijatnosti. Stoga, piknik korpu treba puniti svežim namirnicama i jednostavnim jelima. Ukoliko niste vični pripremi hrane u prirodi ili jednostavno ne želite da trošite vreme na to, možda su sendviči dovoljno dobro rešenje za vas… U tom slučaju, majonez i druge namaze izbegavajte, jer se vrlo brzo kvare i mogu pretvoriti piknik u noćnu moru. 

Razne salate upakovane u plastične posude sa poklopcem su uvek dobrodošle, a svakako preporučujemo i da stavite sezonsko voće koje ste prethodno dobro oprali i osušili. Ako su sa vama najmlađi, iznenadite ih komadićima raznobojnog voća nanizanog na drveni štapić. Slično možete učiniti i sa povrćem.

Ne zaboravite i poslastice

Obavezno spakujte i poneku poslasticu. Desert je obavezan deo svake piknik korpe, a najbolji izbor je ukusna i osvežavajuća voćna salata. Čak i suvi kolačići ili keks biće više nego poželjni nakon glavnog obroka. 

Iako se u piknik korpu pakuju jela za koja je potrebno minimalno kuhinjskog pribora, ipak ponesite plastične tanjire, čaše, noževe i viljuške, kao i dovoljno papirnih ubrusa. Ne zaboravite da pre polaska kući iskorišćeni pribor bacite u korpu za smeće ili kontejner.

Ne zaboravite na tečnost! Kada ste ceo dan napolju, na suncu, i pre nego što toga postanete svesni, vašem telu postaje neophodna hidracija. Na to su posebno osetljiva deca. Ponesite dovoljno tečnosti poput vode, nezaslađenog ledenog čaja ili limunade. Kako biste bili sigurni da će tečnost biti adekvatne temperature, zamrznite je ako je potrebno i tako zaleđenu spakujte za put. Na suncu će se ledeni napitak postepeno otapati nudeći osveženje u svakom trenutku.