B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Wc šolja-svežina i higijena

autor: Gomex | 04.04.2019
Wc šolja-svežina i higijena

Čišćenje wc šolje može da postane kućni posao koji nas najviše opterećuje, zadatak kog se užasavamo ili zbog kog se raspravljamo. Međutim, uz jednostavne rutinske radnje i prava sredstva, čišćenje wc šolje je „prosto kao pasulj”.

Wc šolja-saveti za lakše održavanje čistoće

Po veoma opštem pravilu, preporučuje se da se osnovno čišćenje obavlja najmanje jednom nedeljno. Zapravo, najbolji način da vam wc šolja ne zadaje muke je da njeno čišćenje uvrstite u nedeljnu rutinu.

Čistite je svake nedelje i vaša wc šolja nikada neće toliko da se zaprlja ili da razvije neprijatne mirise da ne možete da se latite čišćenja! Ako se mrlje ne očiste duže od tog perioda, najverovatnije će postati tvrdokorne i možda će poprimiti neprijatan miris. Uz to, treba da uzmete u obzir dubinsko čišćenje na otprilike svaka dva meseca. To treba da uključuje ribanje i spoljašnje strane wc šolje i ribanje vodokotlića.

Neki će se zapitati “zašto moram da održavam čistoću svoje wc šolje?”. Pa, higijena i estetika su važni razlozi, ali možda je najveća pokretačka sila za mnoge miris. Wc šolje dobijaju neprijatne mirise ako se ne čiste redovno.

Osveživač za wc šolju!

To naročito važi za vašu dasku na wc šolji. Daske na wc šoljama mogu da budu najprljaviji elementi naših wc šolja. Sačinjene su od materijala na kojima se jednostavnije razmnožavaju bakterije i, zbog svojih šarki i sitnijih pokretnih delova, jednostavno mogu da sakriju naslage koje počinju da dobijaju neprijatan miris ako se ne čiste redovno. Stoga se postarajte da redovno čistite svaki element svoje daske na wc šolji: uklanjajte brisanjem sve mrlje i ribajte šarke četkicom da biste bili sigurni da se ne natalože lepljive naslage.

Skoro sve wc šolje su sačinjene od porcelana, koji je sjajan materijal za higijenu. Njegova glazirana površina nije porozna, nije lepljiva i može da podnese dosta habanja (otporna je na sve izuzev dubinskih ogrebotina glazure). Dakle, suprotno našoj intuiciji, toj oblasti možemo posvetiti manje pažnje. Jednostavno zaustavite nagomilavanje mrlja korišćenjem osveživača za wc šolju i redovno primenjujte brzo čišćenje.

Wc šolja sa neprijatnim mirisima je sličan problem kao i neprijatni telesni mirisi: kada primetite da su prisutni, već je prekasno. Ono što vama treba je da sprečite te mirise pre nego što se jave. Najbolji način da kontrolišete problem je takođe i najefikasniji način što se tiče uštede vremena. Osveživač za wc šolje se kači na ivicu wc šolje i direktno doprema sredstva za čišćenje, oslobađajući prijatan miris kada pustite vodu i obezbeđujući da je voda u wc šolji uvek čista i sveža.