B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

PRIPREMITE SVOJU KOŽU ZA HLADNE DANE

autor: Gomex | 18.10.2017
PRIPREMITE SVOJU KOŽU ZA HLADNE DANE

Šta je zapravo po strukturi mleko za telo i kakva je njegova uloga u kozmetičkoj kolekciji svakog savremenog čoveka? Da li ga je potrebno koristiti podjednako bez obzira na godišnje doba, tip kože i uslove u kojima izlažemo svoje telo? Pitanja su na koja možete potražiti odgovore u ovom tekstu.

Mleko za telo je veoma bitan deo lične higijene.

Pri svakom tuširanju skidamo zaštitni sloj sa kože koji nas štiti od bakterija i upravo tu je važan vid zaštite mleko za telo. Svako mleko za telo ostavlja zaštitu na koži, ali za neke pozitivne ili negativne efekte odgovorne su aktivne materije u ovim preparatima.

Najčešće se koriste vitamini A, C, E, pantenol i njihovi derivati.

Leti je koži potrebno mleko koje obezbeđuje svežinu, a najlakše i najbrže koža upija mleko u spreju. Ali, već sa prvim hladnim danima treba joj hranljivo i nešto masnije mleko.Zbog trenja pri kontaktu s odećom i naglih promena temperature hidrolipidni film na koži se menja - zato je treba svaki dan masirati masnijim mlekom. Ako imate izrazito suvu kožu, leti možete da koristite isto hranljivo mleko kao zimi.

Mleko za telo se nanosi posle tuširanja, uvek na čistu kožu. Nanesite ga blagim, kružnim pokretima. Nanošenje mleka za telo treba da bude kompletan užitak, dakle i estetski doživljaj.

Vodite računa da uvek namažete vrat, jer njega uvek zaboravimo. Dakle, uvek dobro namažite vrat i dekolte, a možete namazati i ruke koje su takođe osetljiv i najizloženiji deo tela. Nije vam potrebna posebna krema za vrat i dekolte, to je samo marketinška “prevara”. Vaše mleko za telo biće dovoljno.

Mleko za telo koje se čuva u odgovarajućim uslovima ima rok trajanja od oko godinu i po dana. Operite dobro ruke pre nego što nanesete mleko da ga ne biste zagadili bakterijama. Boca treba da bude dobro zatvorena i mleko treba da se čuva na sobnoj temperaturi. Obavezno proverite rok trajanja na ambalaži.