B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Odaberi pravi šampon za svoj tip kose!

autor: Gomex | 23.01.2020
Odaberi pravi šampon za svoj tip kose!

Postoji nekoliko vrsta šampona za različite tipove kose, ali svi oni u određenom postotku sadrže “šampon” i regenerator. Šampon je tu da očisti kosu i kožu glave, a regenerator učvršćuje vlas.

Od svih preparata koje nanosimo na kosu, šampon je ono što najčešće koristimo, a odabir ima najbitniju ulogu u tome kako će kosa izgledati nakon pranja...

Kako izabrati šampon?

Šampon treba da bude namenjen vašem tipu kose; Tako postoje šamponi za masnu, suvu, oštećenu ili farbanu kosu.

Šamponi za farbanu kosu trebalo bi da spreče ili bar uspore ispiranje boje, kao i da obezbede sjaj bojenoj kosi koja je dehidrirana. Ovakvi šamponi u sebi uglavnom imaju silikon.

Ljudima sa tankom kosom preporučuje se da koriste šampone koji imaju sastojke za dobro čišćenje kože glave. Ukoliko je reč o kosi koja je tanka i sklona padu pod težinom, preporučuju se šamponi za volumen.

Za negu suve kose, potrebni su šamponi koji su bogati esencijalnim uljima, a najbolji su oni koji sadrže kokosovo ulje, ulje grožđa, ulje avokada i arganovo ulje.

Za gustu kosu - najpogodniji su šamponi koji u jednakoj meri dobro čiste, ali i sadrže regenerator koji će negovati guste vlasi. Ovakva kosa je sklona taloženju više prljavštine i u nekim slučajevima se može mastiti prilično brzo.

Ako je baš masna kosa ono što vas muči, verovatno znate da je najveći problem takve kose perut. Masno teme je pogodno za razvoj bakterija, stoga mogu pomoći šamponi posebno pravljeni za borbu protiv peruti, iz razloga što sadrže sastojke za uklanjanje infekcija na koži glave.

Šamponi bez sulfata

Neophodno je napomenuti da svakodnevno pranje kose zahteva nežnije šampone, dok su za nešto ređe pranje najpogodniji šamponi koji dubinski čiste. Ukoliko je moguće, koristite šampone bez sulfata (SLS free). Iako šamponi bez sulfata stvaraju manje pene, ne znači da lošije peru. Naprotiv. Oni su samo manje agresivni u odnosu na šampone koji sadrže sulfate. Higijena i lepota su bitni, ali je takođe veoma bitno znati i to da svi šamponi koji sadrže visok procenat alkohola, silikona i sulfata mogu uništiti kosu, jer uklanjaju prirodna ulja koja su potrebna za zdravu i lepu kosu. Razmislite i odaberite pravi šampon za sebe!